[]

4. asi hakkinda ne düsünüyorsunuz?

Annem (iltihapli romatizma hastasi), babam (kalp hastasi), 2 sinovac + 1 biontech oldular, aradan 6-7 hafta gecti.
4.asi icin ne düsünüyorsunuz? Ben olsunlar istiyorum. Bu arada ben yurtidisindayim. Buraya gelmeleri icin de Biontech gerekli, ama ondan cok ben sagliklari icin soruyorum. Sonucta buraya gelme konusu zorunlu degil.
Sizin ailelerde durum nasil?


 
ebeveynlerim 2 biontech oldular.
Kayın validem şeker hastası, 2 biontech oldu. Kronik hastalığı olanlara, bağışıklığı düşük olanlara, daha iyi koruyuğu için biontech öneriliyordu zaten.

Babaannemin zamanında biontech yoktu zaten. O yüzden 2 sinovac 1 biontech oldu. 4. olursa yine biontech olur.
  • zimbirik  (20.08.21 12:08:42) 
benim annem ve babam da birebir aynı durumda aşı konusunda. babamda kalp, annemde akciğer nodulü var. şimdilik var olan aşılar yeterlidir diye düşünüyorum. dünyada böyle 4 tane aşı yapan başka ülke yok bildiğim kadarıyla eğer yurtdışı konusu elzem değilse ben olsam yaptırmazdım.


  • reanarchy  (20.08.21 12:09:23) 
evet ben hep sinovac etkisiz gibi düsünüyorum zaten üzerinden de cok gecti. Simdi 4. asiyi aslinda normal bir biontech sürecinin ikinci dozu olacak gibi düsünüyorum ama tabii hicbir tibbi bilgim yok.

@zimbirik, bu arada su anda e-nabizda 4.asi acik, isteyene tanimliyorlar, bakabilirsiniz.
  • kaputt  (20.08.21 12:11:45) 
Bana acayip sacma geliyor ben kimim siradan adamim tabi, ab yapmadi amerika yapmadi biz niye 4'e giristik anlamiyorum.

Gecen f.koca en etkili korumayi inaktif asida gorduk dedi.
Bir kesim de inaktif çöp diyor.
Copse gecensene doktorlara yaslilara vurunca nasil yogun bakimi bi anda kesti.

Bir de etkisi azalma muhabbeti basta yoktu, simdi antikor azalinca asi bosa cikti diyorlar.
Bir grup da antikor azalsa da korur diyor.
Sonucta bebeklik asilarini 1 kere olsak yetiyor.
  • divit  (20.08.21 12:21:37) 
Bana da 4. Doz çıkmıştı doktorumun şöyle bir tweeti var.
twitter.com

  • suicides underground  (20.08.21 12:23:16) 
Başka bi başlığa yazdığımı yapıştırıyorum

Valla ben oldum. Doktorlara Sinovac açıldığında ilk günden onları da olmuştum biontechleri de ilk günden oldum, 3 ay sonra Sputnik geldi diye hak verseler onu da yaptırırım muhtemelen :d

Neyse ciddiye dönersek, ilk iki dozu sinovac ise bence yaptırın çünkü artık sinovac yok hükmünde gibi biraz yeni varyantlara karşı özellikle. Keşke ülkemiz saçma sapan aşılara öncelik vermeden direkt biontech ile başlasaydı, o zaman işte en fazla 3. doz biontech gerekli mi diye tartışırdık. Şimdi 2 sinovac olan biontech olursa ne olur gibi matematik problemleri var.

Yani bence 2 doz sinovac üstüne 1 doz biontech ise 2. doz biontech de bulunsun. Bi zararı olacağını düşünmüyorum
  • nundu  (20.08.21 12:44:28) 
@nundu evet ben de benzer düsünüyorum. hic kimsede yokken bastan 2 doz biontech olanlara 3.doz biontech acilsa, o zaman sormazdim muhtemelen. sinovac olmasi karistiriyor. cünkü delta'ya etkisiz. Sanki annemler ikinci doz biontech'i tamamlamali hissi var..
ama bir yandan da doktorlar bile emin degil gerekli mi..

  • kaputt  (20.08.21 13:01:02) 
sinovac deltaya ekisiz dediğiniz uydurma. bununla ilgili hiçbir yayın yok. tam tersi şili’nin bilimsel çalışmaları sinovac’ın deltaya karşı çok etkili olduğunu gösteriyor. zaten inaktif aşıların önemli bir avantajı mutasyon geçirenlere karşı özellikle etkili olması.


  • bronz böcek  (20.08.21 14:06:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.