[]

Kiracı olarak fazla şey mi istiyorum?

15 gün önce taşındım. Sineklik takılmasını istedim ve kiradan 900lira düşüp sineklik taktırdım. Sonra mutfakta spot lambaları çalışmıyordu elektrikçi çağırmam lazım dedim ona da tamam dediler.
Ve bugün doğalgaz bağlantısı için 3 tane eksik çıktı onları yapması gerekiyormuş ev sahibinin ( menfez, boru değişimi vs). Onu da söyledim henüz cevap gelmedi.

Doğalgaz sadece Ocak için kullanıyor. 4lü ankastre ocağın 3 gözü doğalgaz 1 gözü elektrikli. Benden önceki kiracılar hep elektrikli kullanmış. Ben ilk kez doğalgaz sayacı taktırdım.

Sizce çok mu şey istedim ve siz olsanız bunu da karşılar misiniz ev sahibi olarak?

 
fazla şey olmasa da bu sorunları eve çıkmadan önce tespit edip ona göre konuşmak daha hoş olurdu. doğalgaz sadece ocak için kullanacak olsanız bile az bir masraf değil, muhtemelen henüz o yüzden cevap gelmemiştir.


  • amugochi  (20.08.21 11:24:05) 
Dogalgaz normal spot eh iste, ama sineklige 900 istese evden cik derdim herhalde :)

Baya iyi ev sahibine denk gelmissin. Benimki olsa bicaklamisti simdiye.
  • divit  (20.08.21 11:28:38) 
@amugochi, evi tutmadan önce söyledim zaten sineklik olayını. Elektrikçi için de sorun yok spot değiştirilir demişlerdi değiştirdim ama elektrik sıkıntısıymıs o zaman tamam dediler.

Doğalgaz da bağlı aslında ama abonelik hiç actirilmamis. Şimdi actirinca ocağın borusu vs değişecek dediler. :( Ocaksiz ev mi olur ya önceki kiracılar da bir tuhaf.
  • kaptan maydanoz  (20.08.21 11:29:49) 
@gabe çünkü eve ait bir şey ve taşınırken yanımda götüremem. 1.kat olduğu için ağaç dalları uzanıyor çok böcek gelir diye istemiştim. 900 lirayı da emlakçı söyledi o ilgilenmisti takılmasıyla.


  • kaptan maydanoz  (20.08.21 11:33:39) 
hocam dediğiniz gibi çoğu şeyi önceden konuşmuşsunuz zaten. evi tutarken "doğalgazlı" olarak belirtildiyse bunun da evsahibi tarafından çözülmesi gerekir derim ben.


  • shadowfollower  (20.08.21 11:46:45) 
önceden konuşmuşsunuz ama konuşmadık dese "çıkyıorum o zaman" diyebilecek miydiniz ya ni yasal sıkıntı olmaz mıydı

bence de ev sahibi iyiymiş. olması gereken bu ama denk gelemiyoruz
  • ShadowOfMoon  (20.08.21 11:51:30) 
sinekliğe tamam diyen ev sahibi bulmuşsun öp başına koy +1 ama doğalgaz olayını tabi ki o karşılamalı, giderken komple sistemi mi götürücen allasen :)

bizim de şu an oturduğumuz evde mutfağa doğalgaz bağlantısı yapılmamıştı, ev sahibinin haberi bile yokmuş şaşırmışlardı bağlı olmadığını öğrenince, ama sorun etmediler karşıladılar. yine de yüklü bir miktar tutacağı için biraz mırın kırın edebilirler. evi tutmadan önce sormuş muydunuz?
  • evde liyakat kalmamis  (20.08.21 12:08:23) 
Sineklik hariç diger bahsettiginiz şeyler tabiki hakkınız. Yani bir sıkıntı yok


  • limonlu eksi  (20.08.21 12:11:32) 
pencere nasıl ev sahibinin masrafıysa sineklik de onun masrafı. Ama yırtılırsa vs senin yenilemen gerekebilir.

Ama bu bahsettiklerin bence olması gerekenler. talep etmende bi sakınca yok. Sineklik dışında kabul etmeme ihtimali olan bir şey de görmüyorum. Sen kabul etmeme ihtimali olan şeyi ilk yaptırmışsın bile.

Ama bence problem yapma. Ocak olsun elektrik olsun bunlar zaten olması gereken şeyler.
  • zimbirik  (20.08.21 12:11:59) 
Asıl doğalgaz en çok hakkın. Korkma yaptır gitsin. Keyfine davranmıyorsun.


  • 1bir1bir1  (20.08.21 12:12:16) 
ben olsam elektrik dışındakileri karşılamazdım. doğalgaz hele hiç mecburi bir şey değil, tamamen senin şahsi keyfin dolayısıyla yapılıyor. sırf kiracı elektrikli ocak tercih etmiyor diye bi ton doğalgaz masrafına girmezdim.


  • roket adam  (20.08.21 12:56:34) 
sineklik dışındaki her şey hakkınız.

bazı şeyler eve girmeden, elektrik doğalgaz bağlatmadan anlaşılmıyor maalesef.
o yüzden eve girmeden spotun çalışmadığını anlayamazsınız.

sineklik de şöyle hakkınız, sonuçta söküp götürmeyeceksiniz.
sizden sonra kiraya verirken mal sahibi "camları sineklikli" diye tanıtacak evi.
evine yatırım yapılmış oluyor, tabii ki bu durumda ödemeli.
diğer yandan, "ben karşılamam, siz kendiniz istiyorsaanız yaptırın" deme hakkı da vardı ama.
sonuçta şart değil.
  • blatta hiberna  (20.08.21 13:02:58) 
sineklik mutlaka olmasi gereken bir sey degil (pencere vb. gibi) iyi bir ev sahibine denk gelmissiniz, cogu kabul etmez ya da yari yariya kabul eder en iyi ihtimalle.

dogalgaz ile olan masraflar ona ait elbette
  • sweetoffice  (20.08.21 13:03:02) 
elektrik zorunlu
doğalgaz eh
sineklik tamamen keyfi olmuş.
  • nuisance  (20.08.21 13:31:52) 
Doğalgaza da tamam dedi.

Sanırım melek bir ev sahibi ile karşı karşıyayım. :')
  • kaptan maydanoz  (20.08.21 14:09:58) 
sineklik : ev sahibi yapmak zorunda değil.

spot lambalar : ampülün kendisini kiracı alır, eğer kablolarda ya da duyda problem varsa ev sahibinin yapması gerekir.

doğalgaz bağlantısı : bu biraz gri bölge. ev sahibi eve doğalgaz taktırmamış. siz evi kiralarken doğalgaz taktırılacağı söylendi mi? sadece ocak için bu kadar tantanaya değer mi? daha önce elektrikli ocak ile devam edildiyse, siz neden devam edemiyorsunuz?
  • co2s2  (20.08.21 14:13:32) 
@co2s2, daha önce 1 tane Ocak gözü ile devam etmişler. Aynı anda 2 yemek yapmak veya çay demlemek mümkün olmuyor çünkü :'(


  • kaptan maydanoz  (20.08.21 16:22:37) 
Heee o zaman o saçmaymış gerçekten de.


  • roket adam  (20.08.21 16:38:03) 
hahah sinekligi soyleyemezdim ben :)
evet cok iyi bir insana denk gelmissin.
sineklikte de haklisin aslinda dusununce ama bu lukse giriyor banane taktirma diyebilirdi.
ama digerlerini tabi ki yapmali bu iyiligini gostermezdi. ama sineklik... bravo adama/kadina :)
  • Kittie  (20.08.21 19:08:23) 
doğalgaza niye lüks demişler anlamadım son derece normal, ihtiyaç. sineklik de yazın lazım evet ama türk insanı için lükse giriyor maalesef.hemen hemen hiçbir ev sahibi karşılamaz, ev sahibiniz gerçekten iyiymiş. spot lambasından kastı tam anlamadım. eğer mutfak tamamen karanlıkta değilse, ekstra ışık varsa en son sıraya koyardım herhalde. ışık olmadan eğer karanlıksa tamamen tabii ki o da ihtiyaç.


  • camene87  (20.08.21 19:21:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.