[]

Üniversite tercihleri hk.

Merhabalar,

Kardeşim mezun ama tekrar bir şansını denedi üniversite sınavında.
1-Hangi okullar bölümler tutar bakmak istiyoruz ama nereden baksak daha iyi olur?
2-Bilgimiz çok yok bu konuda çünkü bu tercih robotları güvenilir mi?
3-Onlardan tavsiye ettiğiniz neler var?
4-Bir de OSYM’nin kontejyan kılavuzunda sadece devlet üniversiteleri mi vardır?
5-Kaç puan aşağı yukarı yazalım acaba tercihlerde?

Çok teşekkürler

 
YÖK atlas var bildiğimiz YÖK ün sitesi orası gayet kullanışlı. O sitede osym klavuzundaki tüm okullar var. Sadece devlet değil özel üniversitelerde var zaten kılavuzda olan yerleri seçeceksiniz. Kılavuzda olmayan bilmem ne Makedonya üniversitesi vs seçemezsin kayıt yaptırıp mezun olsanız bile denklik alamazsınız.

İşin özeti YÖK atlasa girin lisans tercih bölümünü seçin puana göre değil başarı sırasına göre ayarlayın çıkan sonuçlara bakın.

5. Soruya bir cevabım yok onu bilenler yazsın
  • infernalcadre  (20.08.21 09:35:39) 
5- puan değil de sıralamaya bakın puana asla bakmayın.

diyelim sıralama 10 bin.

5-20 bin arasını yazın bence. ikisi de esneyebilir. yukarı aşağı.

diyelim sıralama 50 bin.

20-100 bin arasını yazın nolur nolmaz.
  • jelly bear  (20.08.21 10:44:39) 
söylenmiş, yökatlas en güzeli. her üniversite var. bundaki bilgiler direkt osym kılavuzundan geliyor.
güvenilir tercih robotudur.
sıralamasına göre değişmekle birlikte ben 50 bin alt üst sınır koyarım genelde.
  • ananotherlife  (20.08.21 15:19:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.