[]

parmak izili iphone'dan yüz okuyuculuya geçmek

3 küsur senedir kullandığım iphone 7 plus'tan acayip mutluyum ama bitim kanlandığı için 12 pro gibi bi' şeylere geçmek istiyorum. bir süredir aklımda ama tek sıkıntım mesajları, mailleri parmak izini okutup ekrandan okuyamayacak olmak. sırf bu yüzden 8 almak istedim ama apple store'da yok haliyle.

yüz okuyuculu iphone'larda bu benim sadece parmağı değdirip gelen mesajı ekrandan okuyabilme özelliği gibi bir şey var mı acaba? çünkü suratımızı gösterir göstermez ekran kilidini açıyor yani.


 
mesela "whatsapp - 3 bildirim" yazıyor, yüzünüzü okuyunca mesajlar gözüküyor, ekranı yukarı kaydırınca ekran kilidini açıyor. parmak izi gibi kullanabilirsiniz yüz kilidini.


  • veddin vele biddin  (19.08.21 22:52:01) 
mevcut tam ekranlı modellerde yok. sadece face id var. eylül'de iphone 13 çıkıyor. ve bu modelde ekranın içine gizli touch id de olacak face id ye ek olarak. güvenilir kaynakların sızıntılarına göre bu kesin. çok önemli bir şey ise sizin için az kaldı bekleyebilirsiniz. bu arada bu yeni bir şey değil. samsung ve xiaomi bunu 2 yıl önce yapmıştı telefonlarına. hem parmak izi hem yüz kilidi mevcut bazı modellerde. apple ise yeni yapmış olacak.


  • pardus  (20.08.21 00:23:32) 
8 alma zaten. iphone se alabilirsin. 8 kasasında 11 işlemci/kamerasında bir telefon. touch idden vazgeçmem diyorsan.


  • jelly bear  (20.08.21 00:38:43) 
@pardus:

o samsung'un ekrana gömülü touch id'leri kadar dandik bir şey görmedim ben hayatımda yalnız hocam. bir kere bile düzgün çalıştığını görmedim; annemde en azından.
  • chezidek  (20.08.21 08:40:56) 
emin olun yüz tanımalı versiyon çok daha rahat ve güzel.
Mesajların detayını parmak basarak görmek yerine siz baktığınızda baktığınızı anlıyor ve çok hızlı ve doğal şekilde size gösteriyor mesajları. Yüzünüzü gösterdiğiniz anda ana ekrana gitmesi diye bir şey yok.
Etrafınızda birisi varsa sorun, deneyin.
  • michael_knight  (20.08.21 10:02:13) 
@michael_knight, @veddin vele biddin: evet ben yanlis biliyormusum hakikaten, ana ekrani acmak icin alttan kaydirmak gerekiyormus. tam sizin soylediginiz gibiymis hocamlar. herkese tesekkurler.


  • chezidek  (20.08.21 12:18:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.