[]

Gömleğimin yakaları çok açılıyor

Normal erkek gömleği işte.

Bazı gömleklerin yakaları şöyle açılıyor:
cdns-images.dzcdn.net

Halbuki ben şöyle dik dursun istiyorum:
foto.haberler.com

Sorularım:

1) Düzeltmek mümkün mü? İçeriden dikmeyi düşündüm ama saçma mı olur? Diksem neresini dikeyim?

2) Gömlek alırken o şekilde olup olmayacağını önceden anlayabilir miyim? Mağazada dik duruyor, yıkanınca bazısı açılıyor.

 
ütülerken yakayı katlayıp ütülemeyi denedin mi? ben öyle ütülüyorum açılmıyor. bazı gömleklerde orası açık durmasın diye düğme oluyor. dümdüz dikersen garip durabilir ama bir düğmeyle beraber dikebilirsin eğer modeli müsaitse.

www.dufy.com.tr
  • olutaklidi  (19.08.21 22:11:37) 
Düğme dikersen ilik de açman gerek. Bana daha çok düğme dikerek çözülür gibi geldi. Bazı modeller öyle açık dursun diye yapılıyor.


  • 1bir1bir1  (19.08.21 22:13:18) 
ben bu derdimi bir kuru temizlemecide dile getirmiştim. yakanın altına, gömlekle yaka arasının iç üst kısmına çift taraflı bant yapıştırabileceğimi söyledi. o günden beri öyle yapıyorum. özellikle şeffaf bantlar iyi iş görüyor. küçük kare şeklinde yapıştırsanız bile olur. ancak bant varken yıkamamak ve ütü yapmamak ya da dikkat etmek gerekir.


  • violetsky  (19.08.21 22:53:15) 
E kravat bunun için var.
Kravatlı giymek için yapılmış gömlekler almayabilirsiniz, keten veya pamuklu casual gömlekler giyin
Hem yakası açık hem de kravatsız bu modeller (görselde paylaştığınız da) hiç hoş olmuyor, şık durmuyor.

Uygun gömlek seçin
  • rewlack  (19.08.21 23:35:46) 
çözüm yaka balini.

tuhafiyelerde de, internet ortamında da satılıyor. yakalarında göreceksin, balin girişi varsa bunnlardan takıyorsun, dimdik duruyor yakalar.

m.n11.com
  • mermize  (20.08.21 08:21:37) 
Bazen görünmez çıtçıt da işe yarıyor. Yani ilk düğmeyi geç (kravat düğmesi diyelim) ikinci düğme biraz aşağıda kalıyor, zayıf ya da ünce boyunlu falan olunca yaka çok açılıyor gibi. Onun çözümü şu: şeffaf çıtçıt alınıp hayalet ip ile içten iki düğme arasında istenilen açıklık sağlanılır ve dikilir. Yani tam anlatamadım ama yaka çok açılmasın diye iki düğme arasına toplu iğne takmış mantığı gibi düşünün.

Bu işlem yakayı topladığı için hem çok açılmaz, hem yakalar dikleşir. Yukarıdaki yaka balini yakanın dik durmasını sağlar ama bağrın açıklığı için yazdığım işlemle kesin çözüm olur. Terzi tavsiyesidir
  • epitaf  (20.08.21 08:39:59) 
yaka baleni ya da çıtçıt ya da çift taraflı bant demeye gelmiştim. hepsi söylenmiş. bana bir şey bırakmamışlar.


  • co2s2  (20.08.21 10:46:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.