[]

Evden kaçıp giden kiracı ve açtığı masraflar

2019 sonunda emlakçı aracılığıyla içinde kiracısı bulunan bir ev satın aldım. Evi aldıktan sonra kiracıyla sözleşme yaptık. Dün, emlakçı beni arayıp kiracının evden çıktığını söyledi. Anahtarların ve bina giriş anahtarının kopyaları yok, bana birer kopyasını verdi emlakçı.

Şimdi sözleşmede kiracının, bana çıkmadan en az 1 ay önceden haber vermesi gerektiği, evi temiz ve sağlam teslim etmesi gerektiği yazıyordu. Ev berbat durumda, sözleşmeye aykırı olarak herşeyi sökmüş, bu ayın kirasını da vermemişti. Üstelik anahtarları da tam teslim etmemiş. Kaldı ki beni de görmedi. Bu arada yaptığımız sözleşme 2018 Kasım ayında başlıyor. Eski ev sahibiyle yaptıkları sözleşme tarihi bu da. Sözleşme üzerinde 5 yıl geçerli olduğu yazıyor. Bir arkadaşım bu senenin Kasım ayına kadar olan kiralarını talep edebileceğimi söyledi. Araştırdığım kadarıyla evin anahtarlarını da isteyebiliyormuşum. Bunları nasıl talep edebilirim? Hazır formları var mıdır? Ne yapmalıyım?

Moralim çok bozuk, epey bir zararım var gibi duruyor. Evdeki ankastre setini götürmüşler. Kalorifer peteklerini bile almışlar. Duvarları falan söylemiyorum taşınırken dökülmüş kırılmış her yer. Daha oturamadım bile evde…

 
O evden çıktığı için şanslısınız.


  • primetime  (19.08.21 20:26:22) 
Avukat ile halloluyor ancak, bizde kacan kirasini odemeyeni verdik avukata ama bizim meblag fazlaydi, eger avukat parasini karsilayacak gibiyse ver avukata yanina birakma kiracinin.. Kac sene sonra alicam o parayi demeden ver avukat ugrassin


  • eja  (19.08.21 20:36:34) 
petekleri bile götürecek adamı avukata versen avukat masrafı ile kalırsın, muhtemelen adamın kayıtlı parası olmadığı için (bankada falan) onu da alamayacaksın adamın izini bulsan bile.

bir dahaki sefere daha eli yüzü düzgün birine bakın.
  • duyurukullanıcısı  (19.08.21 20:36:40) 
Böyle şans mı olur? Ben de kiracıyım, maaşımı alır almaz ödüyorum kiramı. Yani insan gibi çıkıp gitse bu adam sorun değil ama bu nedir? Sözleşme ne için var? Yazılı şekilde mevcut evi sağlam teslim etmesi gerektiği. Adam herşeyi söküp gitmiş. Resmen hırsızlık. Yasal olarak ne yapabilirim bunu soruyorum.. Yol gösteren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim


  • ex animo  (19.08.21 20:44:28) 
malesef durumun hazır form ile çözülecek bir konu değil. avukat desteği şart. muhtemelen bilirkişi ile evde bir hasar-masraf miktarı çıkarılacak buna göre bir takip başlatılacak.

kiracı kadar kira kontratındaki kefil de sorumludur. masrafı kefilden tahsil etme şansınız var. dediğin şekilde konu hırsızlığa kayarsa zaten alacak verecek davasından çıkıp suça dönüşüyor. bu durumda kaçan kiracı hem cezasını çeker hem de bu suçtan kurtulmak için ne yapar eder para bulup sana öder.
  • orpheus  (19.08.21 20:58:12 ~ 20:59:34) 
Ankastre setiyle kalorifer peteklerini almak demek hırsızlık demek bence, geçmiş olsun diyorum, ben olsam polis, savcılık vs. ihbarda bulunurdum.


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (19.08.21 21:22:48) 
Biz geçen seneye kadar kiracıydık yeni evliydik insanların evi zarar görmesin diye eve resim bile asmadık.
Balkonda fayansa az boya damlatmıştık yağlı boyaydı günlerce bulaşık teliyle sildim.

Bunlar nasıl insanlar? bu nasıl bir düşmanlık? aklım almıyor.
  • kirmizipilotkalem  (19.08.21 22:58:21) 
dostum işte ev sahibi olmak böyle bir şey maalesef, dediğin gibi dertli birine denk gelmişsin. babamların bir evinde kiracı kirayı ödemediği için mahkemelik olunca mutfak tezgahına kadar kırmıştı çıkarken.

anahtarları acilen değiştir, hemen bir avukatla görüş, acilen davanı açtır, hasarını tazmin ettir, kesinlikle yanına bırakma.
  • roket adam  (20.08.21 00:05:35) 
+1 @co2s2

evin demirbaslarini calmis, direk polise giderdim.
  • robokot  (20.08.21 10:59:54) 
Hirsizlik ve mala zarar vermekten sikayetci ol. Ugrasamam deyip Sikayetci olmasan bile emlakciya da haber ver anasini laciverde boyayacagim diye. Biraz tutussun.


  • Kirmizibavul  (20.08.21 11:25:36) 
benim cevabım silinmiş. şöyle bir şeyler yazmıştım:

bence olay hırsızlık. polise gidin, hırsızlık var diye şikayet edin. adamı yakalasınlar getirsinler.

bunun dışında bundan sonra evinizi kiraya verirken depozito alın. devlet memuru kefil isteyin
  • co2s2  (20.08.21 14:16:31) 
o eve girip daha fazla iz yapmadan git hemen dilekçeni ver, hırsızlıktan dava açılsın.


  • yeninesiltupcu  (20.08.21 14:30:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.