[]

istanbul aydın rota sorusu?

feribot ile topçulara geçip oradan izmir otoyoluna(o5) bağlanmayı düşünüyorum. gideceğim yere biraz erken varsam fena olmaz. yeni yolu bilemiyorum ama eski yolda radar avına çıkılmış durumdaysa (aniden 50ye düşen hız sınırları vs.) bana gelmez o yol. yakın zamanda giden gelen varsa iki yolun da durumları hakkında bilgi verebilir mi?

bir de, eski duyurulara baktım. benim yapacağımın aksine, genelde en optimum yol olarak osmangazi köprüsünden sonra ücretsiz yolları tavsiye etmiş kullanıcılar. ama navigasyondan bakıyorum feribottan indikten sonrası için paralı ve parasız yol arasında neredeyse 2 saat fark ediyor. siz hangi kombinasyonu tavsiye edersiniz?


 
kopru kullancaksaniz bursaya kadar kullanin bence. kopruden sonrasi nispeten biraz daha ucuz.

topcular feribotu yerine pendik-yalova/yenikapi-yalova hizli feribotu tavsiye ederim.
  • do you remember me  (19.08.21 20:02:53 ~ 20:04:16) 
cumartesi günü bursa'dan izmir'e beleş yoldan geldim. bir tane bile radar yoktu. izmir'den aydın'a sık sık giderim otobandan, orada hiç olmuyor zaten.


  • etna  (19.08.21 20:54:37) 
@etna kaç saat sürdü bursa izmir arası?


  • olutaklidi  (19.08.21 21:09:27 ~ 21:09:46) 
Valla ben geçenlerde avrupa yakasından çıktım, körfezi dolandım parasız yollardan gittim, Didim'e kadar 11 saat sürdü. Yanımda annem vardı dönüşümlü gittik bir nebze çekilir oldu da tek olsam girerim osmangaziden, basar 6 saatte gelirim. 400tl falan tutuyor yol + köprü ücretleri. 100km yol kısalıyor ama biraz basınca hemen hemen aynı yakar uzun yola göre.

Nasıl tutturdun ücretsizleri dersen de google maps'te rota seçerken, seçeneklerden ücretli yolları kullanma dedim.

Fazladan 300-400TL verip yolu 5 saat kısaltmak mı / kısaltmamak mı dersen.. orası sana kalmış. 400tl de 2 haftalık market alışverişi şimdi.. :D
  • ananiyimioguz  (19.08.21 21:35:32) 
Ben Temmuz başı gibi Yenikapı-Bursa feribotuyla karşıya geçip oradan sonra hep eski yolla devam ettim. Artık Akhisar'ın içine de girmiyoruz, çevre yolu yapmışlar güzel olmuş.

Radar Balıkesir girişinde ve Susurluk taraflarında illa olurdu ama bu kez ben de rastlamadım. Daha önce 170 ile radara girdiğim için biraz daha temkinli gittim. Öyle bir anda 50 yazan yerde 50'ye falan düşmüyorum, düşsem arkadaki vurur yani saçma oluyor. Neyse İzmir Bornova'ya kadar çoğunlukla limitlerde geldim, Bornova'dan sonra Aydın'a eski yolu kullanmak akıl işi olmadığından otobana girdim ilk birkaç km trafik sonrası yine dip gazla devam ettim.

Osmangazi köprüsünü kendimce protesto ediyorum, yeni yolları da aynı şekilde. Araba kullanmayı seviyorum 2 saat geç gideyim sorun yok.
  • chicha_v2  (20.08.21 10:00:38) 
Yeni gördüm soruyu, tam olarak bakmadım saate ama 3-3,5 saat filan sürdü. Bursa İzmir arası. Yol kalabalıktı.


  • etna  (22.08.21 07:09:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.