[]

ilamlı icra takibi başlatmak

trendyol üzerinden bir satıcıya ürünü iade etmiştim, iadeyi kabul etmeyip ürünü geri yolladılar. tüketici hakem heyetine başvurdum 5 ay sonra haklı bulundum nihayet.

satıcıya mesaj attım hakem heyeti benim lehime karar verdi. parayı göndermezseniz icra takibini başlatıcam dedim. muhtemelen mesaja cevap vermeyecekler...

1. herhangi bir adliye sarayından mı yapıyorum bu ilamlı icra takibi işlemini? edevlet üzerinden baktım ama yok sanırım.

2. hakem heyeti kararına ek bir şey götürmeme gerek var mı orada yardımcı olurlar mı bana?

3. icra takibinin sonucunu nasıl takip ediyorum? para bana nasıl ulaşacak?

4. masrafları karşı taraf ödeyecek değil mi?

 
1- evet.

2- kimlik fotokopisi. küçük bir il/ilçede değilseniz orada yardımcı olmazlar. büyük yerlerde icrada kimse kimseye yardımcı olmaz.

3- onun sonucu "takip açıldı paranız geldi" gibi bir şey değil, tebligat yapılması lazım haciz talep etmeniz lazım, bir dünya teferruat.

4- evet, tahsil edebilirseniz tabi.

şunu da belirtmem lazım, ilamlı icrada yanlışlık yaparsanız itiraz yolu kapalı olduğu için doğrudan şikayet yersiniz. 840TL vekalet ücreti ödemek zorunda kalabilirsiniz.
  • trajikomix  (19.08.21 19:42:51 ~ 19:44:07) 
avukatsız zor yani bu işler anladığım kadarıyla.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (20.08.21 09:03:33) 
tanıdık bi avukat yok mu ücret almadan halleder muhtemelen


  • paintov  (20.08.21 12:52:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.