[]

Istanbulkart HES iliskisi

Merhabalar, nette biraz bakindim ama farkli seyler soyleyen var. o yuzden buraya danismak istedim.

elimde mavi kart seklinde olan adima bir istanbulkart var. (16 hanesi yok)
bir de anonim istanbulkart var (yabanci erkek arkadasim kullaniyor-16 hane yine yok)

en son pandemiden once Turkiye'deydim ve istedigimiz gibi doldurup basip geciyorduk. simdi ne yapmamiz gerekecek?

kardesimin kartina baktim 16 hane var onunkinde onunla hes aktivasyonu yapmis.

biz bizimkileri kullanabiliyor muyuz yoksa yenisini mi almamiz gerekiyor?

istanbulkart uygulamasi mi ne varmis, onu yukledim ama turk hatli telefonumun sarjinin dolmasini bekliyorum sms icin.

tesekkurler simdiden.

 
eski kartlarda farkı bir numara var küçücük yazıyor. onunla da tanımlayabiliyorsunuz hes kodunu. o da okunmuyorsa dolum makinesine falan tutunca çıkıyormuş. işlem yapılan şu adreste ihtiyacını olan tüm detaylar da yazıyor.

kisisellestirme.istanbulkart.istanbul
  • hadsafhada  (19.08.21 15:10:56) 
kisisellestirme.istanbulkart.istanbul

bu adresten kartın öbür yüzündeki 04 ile başlayan 14 haneli kısmı girmeyi deneyin. erkek arkadaşınızın kartını da de en üstte pasaport numarası tikini aktif edip tanımlayabilirsiniz.
  • gelecegin yildizi  (19.08.21 15:13:26) 
Karta para yüklendikten sonra verilen fişte kart seri numarası yazıyor. Para yükletip öğrenebilirsiniz. Hes aktivasyonunu üstte yazmışlar zaten.


  • neysene  (19.08.21 16:40:28 ~ 16:41:16) 
Telefonda NFC özelliği varsa kartı İstanbulkart uygulaması üzerinden okutun. Kart numarasını telefon otomatik algılar.


  • lappuntamento  (19.08.21 17:51:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.