[]

Saç ekimi için en doğru zaman, ne zaman?

Merhaba. Saçlarımın ön ve üst tarafları epeydir fena gidiyor, bu gidişle de gelecekte güzel kelleşecek oralar.

Saç ekimine girmek için o bölgelerin yoğun şekilde dökülmesinin "tamamlanmasını" mı beklemeliyim, yoksa daha bölgeler komple kelleşmemişken ekime girmek daha mı iyi olur?

Olaya hakim olanlar ne düşünür?

 
saç dökülmesini önleyen tedaviler de var. ekim düşünmeden önce onları uygulayabilirsiniz.
ayrıca saçı en çok döken şey şampuandır. bunu da buraya bırakayım.

  • brakgn  (19.08.21 14:00:35) 
ben bir ara yoğunlaşmıştım bu işe. hatta ekim için randevu bile alıp son akşam vazgeçmiştim.
yetkili kişiye bu soruyu sordum. tamamının dökülmesini beklemene gerek yok. bu işin sonu yok zaten kaç yıl bekleyeceksin? dedi. dökülmekte olan saçları güçlendirip geri kalanların da dökülmesine engel oluyor dedi saç ekimi.(bilmiyorum doğru mu belki de salladı)

neden vazgeçtin diye soracak olursan, ekimi yapacak uzmanın kel olması, instagram sayfalarında en ufak bir öncesi/sonrası foto/video olmaması beni endişelendirdi ve vazgeçtim. aslen estetik merkeziydi bir sürü botoks motoks videoları vardı ama saç ekimiyle ilgili hiçbir referansları yoktu.

bahsettiğim yer british estetik nişantaşı.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (19.08.21 14:17:47) 
dökülmenin tamamlanması diye bir şey tam olarak var mı bilmiyorum sonuçta az çok ölene kadar devam eden bir süreç bu ama biraz stabilleşmesini beklemek lazım evet. ekilen saçlar eğer tutarsa ömür boyu dökülmüyor ancak bazı erken saç ektiren insanlarda diğer tarafların seyrekleşmesi ekilen yerlerin gür kalması sonucu saç adaları gibi şeyler oluşuyor kafada, hoş değil. o yüzden biraz stabilleşmesini bekleyin bence sabırsız olmayın. kaç yaşındasınız bilmiyorum ama stabilliğinden çok çok emin değilseniz hiç değilse 30'ları beklemekte yarar var. hali hazırda 30+'ysanız da birkaç sene gidişata bakın. bu arada kalan saçlarınızı korumak için bi şeyler yapabilirsiniz tabi.

ayrıca saç ekiminin kafadaki diğer saçları güçlendirdiğini ilk kez duydum yukardaki arkadaşın bahsettiği doktor biraz sallamış gibi geldi bana. ekimle birlikte bir tedavi serum vs uygulanıyorsa ayrı ama o tarz işleri zaten ektirmeden de yapabilirsiniz.
  • semaforo de medianoche  (19.08.21 14:38:43 ~ 14:58:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.