[]

Araç muayenesinde 3. stop lambasının tam yanmaması

Muayeneye az bir süre kaldı ve 3. stop lambasının yanmaması tam kusur deniliyor, ama benim stop lambam led şerit şeklinde ve frene basınca şeridin sol tarafı yanmıyor. 30cm ise şerit 15cm kısmı yok gibi düşünün. Diğer 15 cm kısım baya güzel yanıyor :)

Böle kontrolden geçer mi? deneyimleyen oldu mu?

not: Led değişimi yok , Cam kısmıyla beraber komple değişiyor ve baya pahalı. Yada camı kesip ledi değiştirip camı tekrar kaynak yapmak gerekiyor oda ucuz bir işlem değil.

Kendim yapamadım yani .

 
2017 den beri kanun/kural değişmiş, hafif kusur olan 3. stop lambası ağır kusur olmuş.

Fakat seninki değişik, yarısı yanıyorken muayene yapan memur farketmeyip onay verebilir. Geçebilir yani muayeneden, geçemezse zaten 1 ay süre veriliyor.

Eksik giderilip bir ay içinde ücretsiz muayene yapıyorsun tekrar. Denemeden bilemeyeceksin.

Bir tavsiye, olabildiğince en geç saate randevu al, geç saatlerde muayeneye gir ki görevliler acele acele iş bitirsinler :)
  • John Bloor  (19.08.21 10:54:19 ~ 10:55:01) 
Teknik olarak yaklaşıyorum, bu aydınlatmanın minimum lumen değeri vardır, sizin 3. stop lambası, eksik ışıkla bu lumeni karşılıyorsa sorun yok, karşılamıyorsa kusur sayılır.

Pratikte bunu nasıl değerlendiriyorlar bilmiyorum.
  • burfak  (19.08.21 11:11:00) 
3. stop lambası çoğu arabada yok. Düz mantık olarak düşünürsek bence geçmesi lazım.


  • respect  (19.08.21 12:13:33) 
ayni durum basimiza geldi, 10-12 led'in sadece 1'i gitmis ama eskiden tek led degistirebilirken artik tamaminin degismesi gerekiyormus, hem yetkili servis hem de baska bir usta ayni seyi dediler, ve urun su an yok siparis verirse 2 ay sonra filan ancak gelirmis. dedigin gibi ucuz 1 sey degil ve sadece 1 led icin tamaminin degismesi gerekiyor

sonra baska bir tanidik acti, o tek calismayan led'i iptal etti filan seninki gibi yarisi filan yaniyor gibi, 3 ay once randevudan gecti ama hic bakmadilar oraya :) sans isi sanirim
  • sweetoffice  (19.08.21 12:27:34) 
@respect;

olmayan arabada sorun değil, ama orjinalinde olan arabada çalışır olmasına bakıyolarmış.

Çok saçma
  • John Bloor  (19.08.21 13:26:02) 
@respect, 3. stop lambası belli bir yıl sonrası üretilen araçlarda zorunlu diye biliyorum (2001'miş). Araç trafiğe çıkışı bu tarihten sonraysa çalışıyor olması gerekli. Bu yüzden çalışmaması ağır kusur sayılıyor.

www.tuvturk.com.tr
  • burfak  (19.08.21 13:38:47) 
Teşekkürler cevaplar için.
Şansımı deniycem gibi , karanlık bir ortamda kontrol ederse zaten baya koyu kırmızı yanıyor , güneş altında kontrol edip bide yanmayan yere odaklanırsa anca o zaman kalırım galiba

1500 tl fiyatı lambanın; işçilik filan hariç.
  • bnmzz  (19.08.21 14:10:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.