[]

Kurban grubu nasıl bu hale geldi? Tüm nedeni Deniz miydi?

Merhabalar

Grubun dağılmasını deniz istemişti diye hatırlıyorum, ama denizin de psikolojik problemleri vardı diye hatırlıyorum, destek falan alıyordu, hatta bir defasında sahnede penisini mi ne göstermişti diye hatırlıyorum. Buna ilave olarak bazı yerlerden paralarını alamamaları ile ilgili de haberler okumuştum.

88 doğumlu biri olarak, hayatımda altığım tek orijinal albüm kurban'ın sert albümüydü. Hatta bursa'da liseden kaçıp 2. rock'n coke'ta dinlemeye gitmiştik. Bu kadar kaliteli bir grubun dağılması sadece bir kişiye mi bağımlıydı?

Bunun arka planını bilen var mı?

 
Öncelikle zihinsel problemden kastınız nedir anlayamadım ama birkaç noktayı açıklayayım. Deniz askere gideceği dönemde kendisine majör depresyon teşhisi kondu ve uzun yıllar bu bozuklukla uğraştı. Sahnede penis muhabbetinin bu bozuklukla hiçbir alakası yok ki zaten sahnede penisini de göstermedi, alkolün etkisiyle ''Açayım mı?'' benzeri saçma cümleler kurdu. O olayın arka planında dinleyicilerle yaşanan sürtüşmeler ve elektrik kesintisi gibi mekan kaynaklı problemler vardı. Elbette bu onun bozuk üslubuna ve ona yakışmayan davranışlarına bir sebep değil ama Deniz'in sahnedeyken kendine ve grubuna yapılan saygısızlıklara her zaman şiddetle tepki verdiği göz önüne alınınca çok da garipsenmemesi gerekiyor bana kalırsa. O gün dediklerinde mantıksız hiçbir şey yoktu; sadece yanlış zaman, yanlış mekan, yanlış dinleyici kitlesi ve yanlış üslup kurbanıydı.

Grubun dağılması tüm üyelerin el birliğiyle oldu. Deniz ve Kerem'in aşırı pimpirikli ve kontrolcü halleri sebebiyle, özellikle 2005 sonrası iyice hissedilir hale gelen, Özgür ve Burak kaynaklı anlaşmazlıklar ortaya çıkmaya başladı. Şahsi fikrim, Özgür ve Burak'ın özellikle Deniz'i kıskandığı ki aslında röportajlarda bile çok net hissediliyor bu. Deniz grubun en dikkat çekici üyesi olmasının yanı sıra mükemmeliyetçi tavrıyla her işi kendi yapmak istiyor, onlarca işi üzerine alıp yetiştiremediğinde bunalıma giriyor ve haliyle bunu da çevresine yansıtıyordu. Ek olarak, kendisinin biraz da bir grubun parçası olmayı zorlaştıracak kadar alıngan ve huysuz bir insan olduğunu söyleyebilirim, eski ve çok yakın arkadaşlarının neredeyse hiçbiriyle şu an görüşmemesini de buna bağlayabiliriz. Özetle, bu gibi pek çok durumun birleşmesi sonucu Deniz gruptan ayrılmak istedi. Grubun son dönemlerinde Deniz'in konserlerdeki keyifsizliği zaten açıkça hissediliyor ve sık sık Burak'ın sosyal medyadaki imalı paylaşımlarına malzeme oluyordu.

Deniz'in grubu dağıtmasıyla ilgili ne duydunuz bilmiyorum ama duyduklarınızın büyük bir kısmının Burak'ın anlatılarına dayandığı düşünülürse bu konuda Deniz'e karşı çok da ön yargılı olmayın derim. Deniz, Instagram hesabından yaptığı açıklamaya göre grubu dağıtmadığını, sadece kendisinin ayrıldığını ve yerine de birkaç kişi önerdiğini söyledi mesela; oysa Burak bu konuda bambaşka bir tablo çizmişti. Aynı şekilde hem Burak hem de Özgür, Deniz'in Gülümse'yi yayınlamalarına izin vermediğini anlatırken Deniz yayınladığı bu açıklamada gruptan ayrılırken şarkıyı yayınlayabileceklerini söylediğini belirtti. Burak'ın üç yıldır her önüne gelene uzun uzun Deniz'in nasıl korkunç bir insan olduğunu anlatması ve Deniz'i çoluk çocuğun maskarası haline getirmesi de düşünülürse kafanızda bazı şeyler daha yerli yerine oturur diye düşünüyorum. Kısacası, dört adet zor adam bir grubu devam ettiremediler.

Başka sorularınız varsa da yanıtlayabilirim, bunları çok genel yazdım.
  • vestasy  (19.08.21 00:08:25 ~ 00:14:52) 
@vestasy konuya hakimsiniz sanırım. gelmiş ve gelebilecek en iyi türkçe rock grubudur bence, bir konserlerine bile gidemedim. cidden arka planı çok merak ediyorum burak'ın anlattığı veya ima ettiği şeylerin hep doğru olduğuna inanmıştım. yazabileceginiz başka detay varsa özelden de olur çok merak ettigim ve dertlendigim bir konu bu.


  • malwethiel  (19.08.21 01:06:15) 
Selam. Biliğim kadarı daha evvel de bizim bilmediğimiz kopma dağılma vaziyetleri olmuş ama ilki İnsanlar albümü diğeri de malum yakın zamanda olan 2 ayrılıkta suçlu hepsi. Hepsinin suçu var hatta işi oraya çektiler diyebilirim. Çok özel şeyleri yazamam buraya ama 4 adet götü kalkık egoist narsist adamdan ancak bu kadar iş çıkar desem kafi.


  • traf0  (19.08.21 16:19:40) 
penis gösterme olayı metallica konseri öncesinde değil miydi yahu? ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa?.. dio muhabbetinin geçtiği o konserde öyle bir olay yoktu sanki.

deniz'in mükemmelliyetçi bir insan olduğunu da düşünmüyorum. mükemmelliyetçi bir insan sahip gibi bir albümün ne mixing'ini, ne de mastering'ini öyle yapar. o albümü sırf bu yüzden dinleyemiyorum, kulaklarım reddediyor. vokal kaydı çok kötü.

şu anda online platformlara da kendi bestelerini koymaya başladı deniz. çok güzel şarkıları var, senin için mükemmel bir şarkı misal.

çok seviyorum adamı. keşke böyle olmasaydı...
  • mermize  (19.08.21 17:03:25) 
Hesabı sahte mi değil mi diye şüphelerimiz geçtikten sonra çok sevindik Deniz Yılmaz'ın ortamlara teşrif etmesine.
Kurban defalarca dağıldı, mutsuz bir evlilik gibi görünüyordu zaten. Son dönem konserleri tek gitarlı tatsız tuzsuzdu.
Kerem ve Özgür'den bu zamana kadar kadar hiç ses gelmedi ama Burak çok fazla röportaj veriyordu. Uzun zamandan sonra ilk kez Deniz de konuştu. Üretip paylaşmak için gaza da gelmiş bir insan görüyoruz şu an. Bilmeyenler için, instagram hesabı: www.instagram.com
Burak röportajlarından birinde Kurban demolarının albüm versiyonlarından daha iyi olduğunu söylemişti. Bildiğim kadarıyla demoları zaten Deniz yapıyordu, söz ve müzik de onun haliyle. Yakın zamanda çokça gömmesine ve arkasından konuşmasına rağmen bu şekilde de hakkını vermiş sanki.
Grubun tüm elemanlarını (Umut Gökçen'i özellikle) hala çok severim ama Kurban demek Deniz Yılmaz demektir benim için.
Sessizliğinde haddinden fazla kötülendi.


@mermerize Sahip'le ilgili söylediklerine katılıyorum. 3-4 kere dinlemişimdir hatta taş çatlasa baştan sona. Masteringini ünlü George Marino'ya yaptırıyorlar. Bir bildiği vardır diye karışmıyorlar, vokal diye bir şey kalmıyor.
  • rare  (20.08.21 00:24:20 ~ 00:33:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.