[]

Arabadaki garip durum

Geçen sene temmuz gibi arabanın aküsü bitti. Tekrar şarj olmayınca yetkili serviste akü değişti. Akü değişiminden yaklaşık bir ay sonra araba çalışırken gösterge panelindeki tüm ışıklar yandı ve yol bilgisayarındaki sayaçlar (ortalama yakıt tüketimi vs. , kilometre sayacı değişmedi) sıfırlandı. Geçen haftaya kadar bu durum tekrarlanmadı. Geçen hafta aynı durum tekrar yaşandı.

Her iki durumda da arabayı park ediyordum. Arabayı durdukduktan sonra tekrar sorunsuz çalıştı. Akü bittikten sonra takviye ile çalıştırmıştım. Önceki akü 40ah idi yeni akü 45ah.

Araba Hyundai i10 2015 model. Neden olmuş olabilir, ciddi bir sıkıntıya yol açabilir mi? Bakın zamanı (daha 6 ay var) geldiğinde serviste soracağım zaten ama buradan da sormak istedim.

 
akü kutup başlarını iyi sıkmamış olabilirler, benzer bir durum başıma gelmişti.


  • trajikomix  (18.08.21 23:58:10) 
Bir yerde elektrik kaçağı olabilir. Şase yapıyor gibi geldi


  • respect  (18.08.21 23:58:23) 
trajikomix +1

kutup başları iyi sıkılmamış vakası.
  • o sopa bi gun elimize gecmez mi  (19.08.21 10:33:40) 
Kutup başlarını söküp, oksitleri temizleyip, tekrar takıp yeteri kadar sıkın.

Akünün sağında solunda bir yerlerde bir ana sigorta kutusu vardır, oradaki her sigortayı ve röleyi söküp geri takın, gevşek olan varsa yerine oturmuş olur.
  • John Bloor  (19.08.21 11:00:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.