[]

konyalı saatten alınan saat iade almıyor mağazadan alındı diye

öyle bir madde mi ne koymuşlar prosedürlere. bu tüketici haklarına aykırı değil mi. böyle yaparlarsa ne yapmak lazım. aynı gün içinde iade etmeye çalıştı arkadaşım olmadı. böyle rezillik mümkün mü?




 
Mağazadan alınan ürünü iade almama hakları var.


  • neden beni sevmedin  (18.08.21 23:03:07) 
Kusur yoksa iade hakkı yok mağazadan alınan ürünlerde. Satıcı size vaadini yerine getiriyor, siz de ürünü görüp alıyorsunuz, kusurlu değilse bu durumda iade hakkı tanınmamış. İnternetten alınca ürünü görmediğiniz için herhangi bir kusur olmasa da iade hakkı var.


  • signore  (18.08.21 23:03:15) 
Arkadasinizin yerinde olsam tuketici hakem heyetine veririm. Pasa pasa oderler parasini geri. Aynisi geldi basima cunku.


  • invictae  (18.08.21 23:05:48) 
6502' ye göre 14 gün cayma hakkı sadece mesafeli satış sözleşmelerinde geçerlidir. Kanunen tüketici haklarına aykırı değildir.


  • krtkartal  (18.08.21 23:07:32) 
Eğer üründe bir kusur, ayıp vs. yoksa hakem heyetine gitseniz de red kararı çıkar. 14 gün sadece mesafeli satışlarda geçerli. Nasıl internetten alınan ürünler için müşterinin 14 gün iade hakkı varsa mağazadan alınan ürünler için de firmanın iade almama hakkı var. Trendyol, Hepsiburada vs. satılan ürünler için müşteri almaktan vazgeçtim, daha ucuzunu buldum, kullanışlı bulmadım gibi nedenlerle 13 gün bekletip 14.gün iade edebiliyorken mağazanın aynı gün iade almama hakkı bence rezillik değil aksine gayet mantıklı sonuçta görüp alıyorsunuz.


  • captainimsi  (19.08.21 18:01:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.