[]

Türkiye karışırsa avrupa ve NATO'nun tutumu ne olur?

Son günlerde herkesin ağzında bir iç savaştır gidiyor elbette ben de endişeleniyorum ama bir yandan da mantıksız geliyor. Türkiye ortadoğu ile Avrupa arasındaki bir kale gibi değil mi? Bu kale de yıkılıp Ortadoğu'daki gibi iç savaş çıkarsa yunanistan, dolayısı ile avrupa direk ortadoğulular ile yüz yüze kalmazlar mı? Avrupa Türkiye'yi karıştırıp ssınırlarını böyle riske atarlar mı? Ya da nato müdahale etmez mi?




 
Tek dertleri Türkiye karışsın savaş çıksın da onlar da buraya demokrasi getirsin. Kim önce getirirse onun elinde kalacak duruma gelelim istiyorlar. Sevr zamanını düşün.

Dertleri ortadoğulular filan değil yani.
  • 1bir1bir1  (18.08.21 22:34:34) 
Buraları unutmuşum ekşideki gibi hepsini küçük yapıyor diye büyüklü küçüklü yazdım affola.

@1bir1bir1 Rusya ile Avrupa'nın Türkiye için rekabeti, onlara ülkenin getireceği faydadan daha fazla zarar getirmez mi?
  • ceann deas  (18.08.21 22:41:30) 
15 temmuzda bu görüldü. Önce kesin sonucu görme açısından haftalar süren bir sessizliğe bürünürler. Sonra darbe karşıtı söylemlerle demokrasi özgürlük ve bağımsızlıktan söz ederler, Türkiye'nin yanında olduklarını söylerler.


  • Erva  (18.08.21 22:48:38) 
artık kimse mevzu etmiyor ama TC hala AB adayı bi ülke ve bir ton fon vs alıyor bu yüzden. ben de böyle bir şeye re:iç savaş, izin vermeyeceklerini umuyorum ama belli de olmaz. oralarda da ırkçılık hortlamış falan, sorunumuz ne olacak belli değil


  • euteamo  (18.08.21 23:07:31) 
Türkiye'yi paylaştıklarını düşün? Sence getirmez mi?


  • 1bir1bir1  (18.08.21 23:08:25) 
Türkiye'de bir sürü avrupa, Amerika, asya yatırımı var. Benim kendi çalıştığım firmanın 2 fabrikasi vardı, birini Avrupalı bir firmaya satti ama su an sürekli yatirim yaptığı bir fabrikasi var.
Daha bir sürü var ki buna otomotiv, otomotiv yan sanayi vs dahil.

Dünyada hiçbir firma böyle bir salaklik olmasini istemez. Bir kere dünya tedarik zincirini deli gibi etkiler sadece lojistik olarak bile, ikincisi de üretim olarak da etkiler.

Daha buna yabancı ülkelerin türk ekonomisinde olan parasi, Türkiye'nin yabanci bankalara olan borcu vs şeyleri eklemedim bile.
Türkiye ne irak ne suriye ne Afganistan.

Türkiye'ye su an agizlarini açamıyorlar çünkü Türkiye multecileri tutuyor+ucuz is gücü yaratıyor. Aslinda Türkiye'nin fakirligi ve kolelesmesi onlarin isine gelir, adam neden para, zaman, asker harcayip Türkiye ile uğraşsin. Avrupa halkını a haber izleyip "abi sinirimizi koruyorlar" diyen tiplerle karistirmamak lazim, böyle bir şeyi genel halk hayatta istemez. Ki zaten bir anda 40-50 milyon insan Avrupa'ya yigilir, bunu hiçbir sinir tutamaz. Ya ilk basta malum partililer kacar zaten.

Su an Türkiye'de olacak bir durumda avrupa/nato olacaklari izler, kim kazanirsa destekler. Çünkü para stabilligi sever, tedarik zinciri Türkiye'nin sacma bir durumda olmasini kaldiramaz.
  • logisticsmanager  (18.08.21 23:25:35) 
dij gujler yigenim gibi olacak ama bence cok karamsar bir tablo cikar. sonucta turkiye, dandik bir ulke degil. topraklarindan kimler gelip gecti. herkesin hak iddia ettigi muazzam guzellikte bir yer.

baris zamaninda butun ulkelerle gecinilebilinir ama savas ve kaosun oldugu turkiye'yi yasatmazlar bu topraklarda. hele kaos ortamindaki savas ekonomisinde nemalanmak isteyen cok olacaktir.
  • rm  (18.08.21 23:33:33) 
AB kesinlikle böyle 1 şey istemez ama ABD ister mi sorun orada. Dünyanın eski süper güçlerini 2. Dünya savaşından sonra kendine bağlı hale getirdi ABD. 2 dünya savaşı çıkaran Avrupa'yı toplayıp askeri anlamda götünü sağlama alma işini de yüklendi. Aslında ABD'nin dünyanın jandarmaligini üstlenmesi Avrupa ile başlamış oldu. Avrupa'nın karşısında her zaman kendisine muhtaç kalmasını sağlayacak Rusya gibi 1 tehlike vardı.

Şimdi yok Rusya ile gelişen ilişkiler, yok Çin ile yakınlaşmalar derken Avrupa'nın götü başı çok oynamaya başladı ABD nazarında. Bir de kapı gibi Türkiye vardı Ortadoğu'dan gelebilecek tehditleri göğsünde yumuşatacak.

Bu denklemde sert çözülmeler yaşanırsa Türkiye'nin kaosa sürüklenmesini destekleyecek bir ABD, engel olmaya çalışacak bir AB olur diye düşünüyorum.
  • materyalist imam  (18.08.21 23:47:30) 
Turkiye 40'li yillarda diger ulkeler icin pazar olarak belirlenmis.
Onlar getirecek bize urun satacak ama biz urun uretmeyecegiz.
Uretirsek de iscilige dayali mallar olmali bu yuzden tekstil,cay,findik bizde.
Araba ve beyaz esya montaji da bizde.

Bu sistemin bozulmamasi lazim.
Tam guclenirsen sikinti, gidip fabrika falan acarsin pazarligin gider, zayiflarsan da iphone alacak kimse kalmaz.

Tam ortasinda tutuyorlar.
Ic savas cikarsa da durdururlar.
  • divit  (19.08.21 02:45:41) 
İç savaş mavaş çıkmaz boşuna yormayın güzel aklınızı. Erdoğan kazanana kadar seçim yenilenir durur. Muhalefet kazansa ve seçim yenilenecek olsa kime şikayet edebilirki?


  • guitarissimo  (19.08.21 03:42:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.