[]

Avrupaya kiralik araba ile gitmek mumkun mu?

Fizibilite olsun diye soruyorum.

Diyelim ki ucak ile gitmek mumkun degil (ucaga binemeyecek durumda kedi / kopek vs. var, ve kargolanmak istenmeyen bagajlık esya). Diyelim Almanya'ya gidecegiz.

Boyle uluslararasi agi olan kiralik araba sirketleri var mi? Istanbuldan alip Almanya'ya birakmak istiyorum arabayi mesela.

 
yok ya belki eu icinde kiralarsan belllki vardir da turkiyeden yoktur


  • ala09  (18.08.21 19:05:02) 
türkiyeden bildiğim yok da olsa bile ücreti aşırı fahiş olurdu muhtemelen. ankara istanbula bile tek yön ücreti 600 tl falan.


  • jelly bear  (18.08.21 19:31:11) 
Hayır kiralama sözleşmelerinde de gördüm çokça firmanın sadece yurt içi kullanabilirsiniz.


  • chicha_v2  (18.08.21 19:33:47) 
soruna cevap değil ama trabzondan alıp rize'de teslim etmek için kiralık aracı 500 lira hizmet bedeli talep etmişlerdi 3 ay önce en azından fiyat bahsi kafanda canlanır.

avrupa ise schengen sınırları içersinde çok sorun olmaz gibi. tr plakalı aracı yurtdışına çıkarmak için hayli masraf ve sınır kapılarında sigorta yapman gerekicek aynı zamanda sürekli gümrük ve polis çevirmesine ugrarsın.

en temizi yunanistan'dan kirala ab üyesi olduğu için schengen içinde uygulamalar aynıdır
  • zanutsas  (18.08.21 19:51:51) 
aynı durum değil ama uzun dönem kiralık şirket araçları ile Bulgaristan'a gittik. Şirket bunun için özel bir yazı hazırlamıştı diye hazırlıyorum (çok detayına hakim değilim)


  • ludwig boltzmann  (18.08.21 20:08:54) 
Türkiyedeki hemen hemen tüm uluslararası rent car firmalarından araç kiralamışlıgım var. Hepsinin sözleşmesinde koyu harflerle aracı yurtdışına çıkarmanın yasak oldugu yazar. Bence bu fikri kafanızdan silin.


  • limonlu eksi  (18.08.21 20:10:18) 
Ruhsatı senin adına olmayan arabayı yurtdışına çıkaramazsın. Kiralık arabayı geçtim abinin, babanın ya da eşinin arabasını bile çıkartamazsın, anca sana vekalet verecekler bir sürü belge hazırlayacaksın falan o şekilde.


  • zikardo  (19.08.21 03:15:18) 
Kısa dönem kiralama şirketlerinde arkadaşların yazdığı şartlar geçerli büyük oranda. Bir çok şirket, yasak der, zaten size araç sahibi olarak çıkış izni (vekalet) vermeleri gerektiğinden bu işlemi yapmazlar.

EU içerisinde de araç kiralamak istediğiniz zaman size hangi ülkelere gideceğinizi sorarlar. Örn. Almanya'da kiralayacaksanız, İtalya, veya Doğu Avrupa ülkelerine gidecekseniz size belli marka dışındaki araçları vermezler,.VW, Mercedes gibi marka araç kiralarsanız size, harita üzerinden "bu ülkelere gitmeyeceğimi teyit ederim" diye imza alırlar.

Gelelim uzun dönem kiralamaya. Uzun dönem kiralamalarda (filo kiralama şirketlerinde olanları diyorum) firma ile görüşülerek çıkış için vekaletname alınabiliyor.
Tabii ki yalnızca bu vekaletnamedeki kişiler tarafından yurtdışına çıkartılabiliyor.
Pratikte uygulayanları da biliyorum.
  • burfak  (19.08.21 11:44:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.