[]

iş değiştirme

çalıştığım sektör, devlet tarafından akredite edilen özel şirketlerin iş yaptığı bir sektör. çalıştığım firma da sektörün repütasyonu en yüksek firması. ne zaman sıkıntılı bir iş olsa "xx'e yaptıralım bir de onlar baksın" derler. ben de bu firmada departman müdürüyüm.

ancak şirketin maaş politikası artık çok komik bir hale geldi. enflasyon ve döviz kuru karşısında kuşa döndü maaşlar. bir de işler kesat diye primler kesiliyor artık. ama dediğim gibi çalıştığım şirket çok köklü ve kendim ayrılmadığım sürece kovulmam. ayrıca gmy ayrıldığı anda da pozisyon için birinci aday benim.

ancak şimdi bir teklif var. mevcut maaşımın 2 katını teklif ediyorlar ve yeni yılda %20 zam teklif ediyorlar. ayrıca getirdiğim müşteri başına da pay vaadediyorlar. poziyon da gmy. şartlar oldukça iyi görüldüğü gibi.

ancak şirket henüz kurulum aşamasında ve devlet tarafından akreditasyon süreci uzun sürebilir ve eğer alınamazsa da sıkıntı çıkabilir. patron ben en az iki sene bu süreci para kazanmasam da idare ederim diyor ama nereye kadar sürer.

tanıdığım insanlar dışında tanımadığım insanlardan da görüş almak isterim. daha objektif yorumlar gelebilir diye düşünüyorum.

teşekkürler.

edit: sözleşmede 2 yıllık ücret garantisi talep edeceğim. aynı şekilde 2 yıl boyunca işten ayrılmamayı da teklif edeceğim karşılıklılık ilkesi gereği.

 
Teklif getiren şirketin kısa vadede maaşları ödeyeceğinin garantisi yok mu diyorsun yani? Bu şirket seni nereden buldu, daha önce iş mi yaptınız?

Eğer kısa vadede garantisi varsa orayı kabul etmeden önce başka başvurular yap, burayı bırak ve teklif eden şirkete geç. Parmağında çevir yani herkesi. Çalışan sensin, kimse bişey diyemez. Ama kısa vadede bahsettikleri kadar ödeyecek garantileri yoksa boşver işini bırakma onlar için.
  • 1bir1bir1  (18.08.21 15:57:06) 
@1bir1bir: sözleşme yapıp 2 yıllık ücret garantisi isteyeceğim.


  • teritori  (18.08.21 15:58:58) 
O garantiyi gerçekleştirecek kapasite tutarlılık vs var mı o önemli. Yoksa herkes verir garantiyi de, sen ekmeğinden olma, o var.


  • 1bir1bir1  (18.08.21 16:00:38) 
maddi olarak oldukça güçlü bir adam.


  • teritori  (18.08.21 16:02:18) 
Şimdi maddi güç her zaman çalışanın haklarını gözetme ahlakını getirmez. O ahlak var mı adamda o önemli. 2 yıl kazanmadan da döndürürüm'ün anlamı herkese anlaştığım ücretleri vererek döndürürüm mü yoksa herkesten çeşitli boyutlarda (artıp artmayacağı belli olmayan) feragatler talep ederim mi, bunu iyi görebilmek lazım. Evin sana aitse, faturalarını ödeyecek ailen/birikimin varsa ve bu şahsa inanıyor ve güveniyorsan tamam yardır ama öyle değilsen çok düşünmek lazım. Sakın 3. iş imkanlarını yaratmadan mevcut işinden ayrılma.


  • 1bir1bir1  (18.08.21 16:07:06) 
Sektör aynıysa ve bir de yeni sirketse vaadler şüpheli gelirdi bana. İşlerin itibari yüksek firmada kesat olması neyle ilgili, itibari düşüren şeyler mi oldu, yönetim kadrosu yonetmeyi mi beceremiyor... doğrudan bütün sektörde işler kesatsa olmaz değil ama yeni iş teklifi yapan firmanın teklifi daha riskli hale gelir.


  • encokbenisevinnolur  (18.08.21 16:42:43) 
@encokbenisevin: ne yazık ki üst yönetimin bizim lafımızı dinlememesinin ceremesini çekiyoruz. sektörde eski yoğunluk yok ama bu kadar da düşük değil işler.


  • teritori  (18.08.21 16:54:31) 
şu andaki şirketinizde gmy adayı siz olduğunuza göre, sektöre yeni giren bir şirkette gmy olmanız bence normal. maaş olarak da, terfiyi de düşünerek, 2 katı para vermeleri de bence normal. yeni şirketi tanımasam da, iyi kötü önümüzdeki 2 sene size maaş verirler.

bence önemli olan, işler yolunda gitmezse, 2 sene sonra bu şirket kapanırsa, siz işten çıkarsanız, siz ne yapabilirsiniz? yoksa hiç durmayın, doğrudan şirket değiştirin. ya da bunu bir "koz" olarak kullanıp, mevcut firmanızdan maaş düzenlemesi isteyin.


bu arada çok emin olmamakla birlikte, sözleşmede 2 sene maaş garantisi ya da sizin 2 sene çalışma garantiniz geçerli olmayabilir. bunu bir hukukçu ile görüşmenizde fayda var. "garanti" kelimesi yerine "tazminat" kelimesi (konsepti) kullanmanız gerekebilir. ya da işten ayrılırsanız, işe giriş tarihinden sonraki 2 sene boyunca aynı işi yapan başka bir firmada çalışmama garantisi vermek gerekebilir.
  • co2s2  (18.08.21 17:16:59) 
@co2s2: şirket tutmaz ve kapanırsa yaptığımız işin sahada çalışma imkanı da var. en kötü ihtimal çıkarım sahada çalışırım. onu kendime biraz garanti olarak görüyorum.


  • teritori  (19.08.21 10:05:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.