[]

Sperm sayısı

Merhaba ekşi ahalisi. Sizlere sorum daha önce ani bir sperm düşüşü yaşayanınız var mı?

2 ay önce 12m olan sperm sayisi, 2 ayda 0’a düştü. Yok kuzenimin değil, benim.

Zaten çok yüksek değildi, arttırmak için dr. Arimideks adlı bir ilaç kullandırdı. Bu testesteronu
2 ye çıkarttı fakat bu sefer sperm sayisi yok oldu.

Konu hakkında bilgi ve görüşlerinizi rica ederim.

 
varikosel olabilir.


  • sizofren06  (18.08.21 14:12:31) 
0 nasıl oluyor yahu. bir yanlışlık olmasın


  • dafuq  (18.08.21 14:15:20) 
Soruna direkt cevap değil ama Arimidex'in sperm sayısı üstünde bir etkisi yok, asıl işlevi aromataz enzimini baskılayarak mevcut testostetonun östrojene dönüşmesini engellemek, bu yolla testosteron artabilir, daha doğrusu olması gereken seviyede tutmaya yarayabilir ama sperm sayısına doğrudan etkisi olmaz.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (18.08.21 14:15:38) 
Varikosel başlangıç seviyesinde var ama sebep olarak o olmadığını söyledi 3 ürolog. Sıkıntı 2 ayda niçin bu sonuç 0 oldu. Bu arada ctesi ve dün olmak üzere 2 kere test verdim. Umarım dönemsel geçici bir sorundur.


  • papada ossurur  (18.08.21 14:24:15) 
Yok abi 2 kere yaptırdım yanlışlık ihtimaline karşı


  • papada ossurur  (18.08.21 14:24:39) 
@kaleci saclı forvet abi sen yetkili bi abiye benziyosun. Arimideks konusunda dediklerini hocalar da anlattı. Ama işte aklıma başka bişey gelmiyo. Aşırı ateşli bi hastalık vs de olmadı. Ama vücutta iltihap oranı yüksek. İdrar yollarında iltihaplanma varsa o da spermi sıfırlamış olabilir dediler.


  • papada ossurur  (18.08.21 14:26:39) 
Aynen başka etkenler olabilir ama dediğim gibi testosteronun normal seviyeye gelmesi ya da testosteron takviyesi ile yükselmesi sperm sayısına doğrudan etki etmez, ihtimal sıfır desek yeridir. Testosteron artmasına bağlantılı olarak tüm etkileri yaşarsın ama sperm sayın yine artmayabilir. Bu durumda bazı çevresel faktörlerle birlikte varikosel gibi başka problemler de (tümör ya da bağışıklık hastalıkları gibi) neden olabiliyor aslında onlara da bakmak lazım.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (18.08.21 14:41:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.