[]

D Vitamini içtikten sonra baş dönmesi

önce 50.000 lik şişeyi içtim,

5 gün sonra 50.000 daha içtim,

10 gün sonra 100.000 içtim.

100.000 i dün içtim, bugün başım çok dönüyor.

300.000 lik ampül içtiğim çok oldu. yan etki yaşamamıştım.

27 ng idi 45 gün önceki testte ve o zamandan beri toplamda 10 saat güneşe çıkmamışımdır.

hipervitaminoz olabilir mi?

 
Doktor kontrolünde mi içtin? Cevap hayır ise evet hipervitaminoz olabilir. Ama olmayabilir de. Zaten D vitaminini dışarıdan aldıktan sonra güneşe çıkmamak o vitamini almanın anlamı kalmıyor, öyle biliyorum. Muhakkak güneşe çıkmak gerekiyor, hipervitaminoz ihtimali azaldı yani.

www.medikalakademi.com.tr

Burada yazanlara göre senin baş dönmesi hipervitaminoz belirtisi değil. Üstelik zaten belirtilen sınırı aşmış bile olamazsın, değildir yani.

Bu kadar cevap yazdım, bir teşekkürü hak ettim, zira doktora sorman lazım bunları :/
  • muhayyer divan  (18.08.21 02:38:12) 
O nasıl bir kullanım. Tahlil sonucu 27 diye anlıyorum. Bir anda aşırı yükleme olmuş. 20’nin altındaysa 50.000’lik bir haftada veriyor doktor ki onu da her doktor vermiyor.
Ayrıca d vitamini kanda kalsiyumu artırıp pth’yı da etkileyebiliyor. Yani böbrek sorunu da oluyor. Doktor değil hastayım.
Fazlasının toksik olduğunu da biliyorsunuzdur sanırım, her bünye aynı değil, doz oranı bilemem ama arka arkaya bir anda alınca toksik olma ihtimali olan bişey.
  • epitaf  (18.08.21 10:10:57) 
D vitamini disardan aldiktan sonra aktive olmasi icin gunese cikmaya gerek yok.

4ng/dl icin seviye icin doktor 2 hafta gunde 25 damla vermisti, sonra gunluk 8 damla takviye, oyle diyeyim. neden oyle fondip iciyorsun anlamis degilim.
  • robokot  (18.08.21 10:50:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.