[]

Tapulu arsamız devlet tarafından başkasına nasıl verilebiliyor?

Selamlar,

Bizim Alanya'da dededen kalma bir arazimiz var. Üzerindeki evin bulunduğu parseli satmış bizimkiler ancak geriye 1 dönüme yakın bir bahçe kalmış. Sebebini sorduğumda aslında bir bütün halinde olan 1 dönüme yakın alanın devlet tarafından ortasından bir bölümünün alındığını, kalan alan ikiye bölünüp küçüldüğü için kimsenin almak istemediğini söylediler. İşin garip tarafı, devlet aynı zamanda bizim tapulu malımız olan arazinin ayrıca bir bölümünü bir başka kişiye tapulamış. Tapu idaresine gittiğimizde bunun normal bir işleyiş olduğunu devletin bize ayrıca (dağın tepesinde) gasp ettikleri kadar yer verdiklerini söylediler. Yahu benim tapulu malım neden Ayşe Bilmemneye veriliyor. Hadi verildi bana neden toprak bütünlüğüm bozularak allahın dağında bir arazi veriliyor. Ben elimde kalan bölük pörçük değerlendirilemeyecek araziyi ne yapayım?
1 dönüm olsa alacak çok insan var sera ile muz yetiştirecek. Ancak hem ikiye bölünmüş hem de bölünen parçalardan birinde ayrıca tanımadığımız birinin hakkı var.

Böyle bir şey nasıl olabiliyor?

 
Nasıl olabiliyor kısmını bilmiyorum da bizim de başımıza geldi (gelmiş) haber dahi vermediler başka bir mesele olunca farketmiş olduk ama iş işten geçmişti.

www.eksiduyuru.com

Birebir aynı durum mudur bilemiyorum ama 10 yıla kadar itiraz süresi varmış hukuki yollardan.

bir avukata danışın isterseniz üzerinden çok zaman gecmediyse.
  • encokbenisevinnolur  (17.08.21 19:37:42) 
O kişilerin arazisine belediye yol, okul , cami gibi sebeplerle çöküyor ve bedelini kasasında ödemek yerine aa burda yan arsadakinde ne güzel arazi varmış kardeşe o versin bizim paracıklar dursun diyebiliyor.

Dava açmalısınız ayrıntılarını bilmiyorum ancak bizimde benzer durum yaşandı. Bizim arsamızı 3 farklı kişiye verilip bize 1 km ötedeki değersiz bir bölgeden arazi vermeye kalktılar. Dava sonucu kazandık ancak arsanın %40 ı yine başkalarına verildi..
  • srjkvon  (17.08.21 22:18:07) 
Devlet rastgele coker bizim ulkede mulkiyet kavrami oturmamistir.

Dagin basindaki arazini de alakasiz sekilde hazineye yazar.
Sonra onu satisa cikarir, onceligi sana tanir :)
Senin satistan haberin olmaz kimse de almayinca devletin olur.

Bu yuzden devamli takip etmen, etrafini cevirmen, belediyede adaminin olmasi lazim.
Oyle bile cokme hakki var.
  • divit  (17.08.21 22:23:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.