[]

Askerlik Muafiyet Hastane Süreci

Tecrübeli biri var mı?

Kolumdaki yanık ve fmf yüzünden aile hekimi hastameye sevk etti. Sağlık kıruluna kaydım yapıldı. Cuma sabah Muayene, salı doktorlar uygun görürse heyet dediler.

Şimdi ilk muayenede doktor sorunun yok derse heyete çıkamıyor muyum?kolumdakş yanığun fotoları var. Doktor bunda bişe yok derse ne olacal?

Kolumu tam açamıyorum. 25-30 derece açıyla çapraz duruyor aşağı salınca. Görüntü ise fotolardan daha beter. Fotoda temşz çıkmış.

Sizce ne olur bu süreç? Tsk sağlık yetenek yönetmeliğinde hem fmf hem de yanık izi (25.madde) maddelerine uyuyorum.

 
benim tecrübem ne kadar işe yarar bilmiyorum. sene m.s 1995 falandı çünkü. tüberküloz nedeniyle muafiyet almıştım. sizin durumla pek benzeşen bir yönü yok.

sizin mevzuda doktorun keyfine göre yok bir şey diyebileceğini sanmıyorum. askerliğe engel bir duruma rağmen yok bir şey derse bu kararı neye göre verdin diye sorarlar adama. hem topu kurula atmak daha akıllıca.

ben 6 ay sonra kontrol falan beklerken direkt muafiyet vermişlerdi. sizinki için yorum yapmam zor. kendinizi daha iyi değerlendirebilirsiniz. tabi şimdilerde pasif bir görevde değerlendiririz derler mi acaba?
  • lazpalle  (17.08.21 14:23:36 ~ 14:23:53) 
dostum cevap olur mu bilmiyorum ama, benim asker muafiyetinde sıkıntım o zamanki epilepsim ve kafatasımdaki açıklıktı. ben epilepsimden mütevellit askere gitmem diye düşünüyordum, kafamdaki mevzu yüzünden almadılar.

yanıkta da bahsettiğin maraz yüzünden büyük ihtimal gitmezsin diye düşünüyorum. ama heyete çıkarsan 'gelsin' diyen bir iki ayrıkotu doktor çıkabilir. gerçi çoğunluğa bakıyorlar orada da. çoğunluk gelme derse gitmezsin. (benim muhabbette bir doktor 'gelmek istiyorsa gelsin, burada kafaya duralit takalım' demişti, kalsın komutanım demiştim.)
  • mermize  (17.08.21 14:52:25 ~ 14:53:23) 
valla doktorların sağı solu belli olmuyor. bir asker usta birliği olarak bize teslim oldu. kayıt yaparken şişe dibi gibi gözlüklerini gördüm kaç derece dedim 7 dedi. muayne eden doktor yaparsın sen askerlik demiş göndermiş. ben de heyete gönderdim çürük aldı çocuk. boş yere acemilik yapmış oldu. kendiniz muayene esnasında iyi anlatın. yoksa kimse uzun uzadıya bakmaz, umursamaz.


  • delidir yakalayin  (17.08.21 15:00:26) 
muayene sonucunu begenmezsen itiraz hakkin da var onu da bir arastir.


  • robokot  (17.08.21 16:01:37) 
bizim bir arkadaşın tek gözü kör. gözümün kör olduğunu kimseye söyleyemeden askere gittim demişti. biraz da sizin bunları özellikle göstermeniz gerekiyor sanırım.


  • co2s2  (17.08.21 16:11:54) 
tıbbi boyutu doktorları ilgilendiriyor, söylediğiniz gibi sağlık yeteneği yönetmeliği çerçevesinde karar veriyorlar. askerlik şubesi boyutuyla alakalı sorun varsa mesaj atabilirsin, askerlik şubesi başkanıyım.


  • usudum ustumu ortsene hande  (17.08.21 21:42:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.