[]

Kıkırdak eğriliği yüzmeye engel mi

Burnumda kıkırdak eğriliği var ve serbest stil yüzemiyorum, nefes alış verişimde problem var panik oluyorum, burnumdaki olayın bir etkisi var mıdır yoksa tekniğimde mi sıkıntı var?




 
Bende de deviasyon var bende yuzerken zorlaniyorum..

Ayrica

Berber sacimi yikarken egil dediginde de panik atak geliyor..

Deviasyon esittir huzusuzluj bogulucam hissidir
  • hunharca ben  (17.08.21 12:43:43) 
burun tıkaçlarıyla full ağızdan alıp vermeyi denediniz mi


  • superb  (17.08.21 12:47:38) 
Yok denemedim burun tıkacını o işe yarar mı ki?


  • nefertarii  (17.08.21 13:21:07) 
kafanız suyun içindeyken nefesi ağızdan ve burundan boşaltıp, tekrar alırken ağızdan alın.. burundan alınmaz zaten.. doğru teknikle yüzerken başınız omuzlara temas halinde olmalı.. bu sayede nefes alırken ileri uzattığınız kola doğru hafif yan dönmeniz yeterli olur..

bu alışkanlığı ve kas hafızasını oluşturabilmek için "yan yüzme" egzersizleri yaptırır antrenörler.. size de onu tavsiye ederim.. sağ kol ileri uzanmış, başınız ileri uzanan kolun omzun üzerinde yatık (başınız omuzdan kesinlikle ayrılmayacak)sol kol gövdeye yapışık olacak şekilde vücudu sağ yana dönmüş halde sadece ayaklarla ilerlersiniz.. sol taraf için de aynı şekilde sol kol ileride, başınız sol omuz üzerinde, sağ kol gövdeye yapışık, vücut sol tarafa yatık pozisyonda olacak..

bu şekilde serbest stilde nefes alma işinin pratiğini yapmış olursunuz..
  • sahlanankoc  (17.08.21 16:28:50) 
psikolojik. burnunu mandalla ful kapatsan bile yuzebilirsin.


  • robokot  (17.08.21 16:54:13) 
Burundan alinmaz zaten +1 demeye geldim.
Yuzme tekniginizi gozden gecirin +1

@sahlanankoc un bahsettigi egzersizi Havuzda kenarlara tutunarak yapabilirsiniz.
  • kuehles blondes  (18.08.21 01:32:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.