[]

mülakat öncesi bir kaç trick

selamlar, çok uluslu firmayla iş için görüşme halindeyim. türkiye’den 2 kişi ile görüşme gerçekleştirdik, normalde türk 1 kişi ile daha görüşüp olumlu olması. halinde yurt dışındaki managerle de görüşüp süreç kapanacaktı.

fakat sanırım görüşeceğim türk izine ayrılmış, direkt olarak yurt dışında manager ile görüşeceğim. kendisine Linkedın’den baktım açıkcası tittle’ı oldukça büyük duruyor bu da beni korkuttu:) ben işi çok istiyorum fakat aradaki türkle 1 görüşme de olmadan böyle olunca biraz gerildim.

Görüştüğüm 2 türkten biriyle linkedın’de bağlantılıyız, açıkcası mülakatımız da çok keyifli geçmişti, bana bir sonraki Türk ile olacak mülakat ile ilgili de bir kaç trick vermişti. fakat bu yabancıdan çok az bahsetmişti.(görüşme onla olur, tittle’ı vs) şimdi hal böyle olunca ben sizce bağlantılı olduğum kişiye pozisyonla ilgili istekliliğimi gösteren bir şekilde, yabancı ile görüşme öncesi bir kaç trick istesem desem abes mi olur ? çünkü gerçekten istekliyim ve nasıl bir görüşme olacağını dair kestiremiyorum.

ayrıca sizlerde tecrübeliler vardır, görüşeceğim kişi firmanın orta doğu, afrika ve bir kaç yerin daha direkt olarak başı, nasıl bir görüşme geçer sizce ?

tikler hazır, teşekkürler

 
türk'ten o sıcaklığı aldıysan sorabilirsin.
emea sorumlusu sanırım. hassas bir durum. eğer empati yeteneği kuvvetliyse iyi geçer. değilse sıkıntı olur. çünkü bu pozisyonda bir insan muhtemelen vizyoner, öngörülü olur. yani sana sorduğu 1. soru ile 10. soru hatta 3. soruya verdiğin cevaptan bile bir sürü çıkarım, korelasyon yapabilir. olabildiğince doğal, kibar ve rahat ol. ve kapasiteni bil. durman, cevap veremeyeceğin yerleri bilmen önemli.

  • buenosdias  (17.08.21 11:03:54) 
Çok tavsiye veremeyeceğim ama bu adam da tuvalete gidip çok afedersiniz kol gibi bırakan, köpek görünce yolunu değiştiren, iş yerinde çok saygı görse de sokakta kimsenin umrunda olmadığı bir adam yani, kasmaya gerek yok. Rahat rahat kendinizi ifade edip mülakatta başarılı olursunuz umarım.


  • havadakarada  (17.08.21 11:07:59) 
Kendini görüşeceğin kişinin yerine koy, bir adaydan ve o görüşmeden tam olarak ne beklerdin onları düşün, onlara hazırlan. Genelde böyle üst seviye yöneticiler çok detaya girmezler, high level olarak nasıl biri olduğunla ilgili muhabbet edelrer, bir nevi tanışma toplantısı gibi olur yani. O yüzden öncekilerden çok farklı olacağını sanmıyorum. Yabancı biriyle görüşmen daha da iyi, çünkü hiç bir adayı tanıması mümkün değil, %100 önyargısız ve torpilsiz olarak seninle görüşecek, ne güzel işte :)


  • roket adam  (17.08.21 11:58:12 ~ 11:58:36) 
Tecrübeye dayanarak 2 tavsiye vereyim. Görüşmeyi zoom gibi bişeyde yaparsınız diye tahmin ediyorum. Öncelikle üst kademede olduğundan kişi çok detay istemez, vereceğin cevapları kısa öz tutarsan iyidir ve hayatından örnek verebilirsin. Bir diğer tavsiye çok hızlı konuşma ve konuşurken kameraya bakmaya çalış (göz teması oluyor gibi gözüküyor öyle) internet hızına bağlı olarak anlaşılmazlıklar olabilir tane tane konuş vakit problem olmaz. Bonus olarak sevilen bir soru var, başarılı aday profiliniz nasıl, görüşmelerde başarılı olmama engel bişey farkettiniz mi gibi sorarsan senden kralı olmaz.


  • lutfen onume park etmeyiniz  (17.08.21 13:30:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.