[]

İşyerinde müdürün çağırıp ayrılacak mıyım diye yoklaması

Merhaba duyuru, biraz tuhaf olaylar yaşadım yorumlarınızı duymak istedim.


Kendini çok kurumsal bir kurum gören bir yerde çalışıyorum mühendis olarak. Sürekli unpaid overtime işi var. Bazen ödüyorlar ama onda da dalga gecer gibi saat başı 7tl veriyorlar. Zaten parasında değilim sadece ekstra mesaiye karşıyım.

Ben zaten yapmıyorum, bilgisayarımdan vpni sildim telefonumda da kuruma yetki vermek istemediğim için mail uygulaması yok, ama yine de abartmaları ve bu baskının yapılması hoşuma gitmedi bir yandan iş aramaya başladım.

Bugün müdürüm çağırdı hal hatır falan sohbet ettik sonra projelerim vs. Kibarca yokladı işinden işten memnun musun diye. Ben dedim işimden çok memnunum fakat işle ilgili şunlar hoşuma gitmiyor, yarın pozisyonumdaki insanlar (15 kisi) ve genel müdür toplantı yapılacak bu konuda.


Başka is düşünüyor musun ya da linkedin falan gelen teklifleri düşünüyor musun dedi, o an bilemedim "2-3 bin lira zam için gitmem ama tabii ki teklifleri değerlendiririm, işe başladığımda maaşım piyasanın çok üstündeydi (2019 Aralık 16500 brüt) şimdi ise arkadaş grubunda herkes geçti beni buranın maaş avantajı kalmadi (2021 ağustos ~25000 brüt) dedim.


Haklısın seni suçlamıyorum, doğrusunu yapıyorsun vs. Yaptı ama bir gerildim.

Siz olsanız söyler miydiniz niyetinizi? Kurumda zaten biraz adım çıkmış durumda cruelty free ürün kullanan, trans hakları savunan genel olarak marjinal görülen biri olduğum için ama hem çalışanlardan herkes beni seviyor hem de çok kritik bir projeyi tek başıma yönettiğim için (3 farklı ekibin işini yapıyor bu proje) atamayacaklarini düşünüyorum.

Atamazlar di mi?

Soru ne onu da bilmiyorum rant atasım geldi. İşten ayrılma niyetiniz olunca bunu söyler misiniz siz yoksa gizli mi tutarsınız.

Yarın minimal ve karşılığı gerçekten ödenen ekstra mesai & hibrit çalışma & zam isteyeceğim umarım binadan güvenlik eşlik ederek çıkmam

 
O size soruları sormaktaki asıl niyetinin ne olduğunu söyledi mi ki siz söyleyesiniz? Eğer söylemiyorsa hata etmişsiniz. Maaş artışı yine isteyin onda sıkıntı yok ama başka iş bakıyorum dediğiniz anda adam hesaplarını ona göre yapacak, yani o da yerine başka adam bakacak, belki de zaten aklında birisi vardı o yüzden sordu.


  • mikro patlama  (17.08.21 00:34:08) 
Adam zehri vermiş. Onlar kovmadan siz başka iş bulup gidin.


  • dissendium  (17.08.21 00:36:00) 
Vazgecilmez veya yeri doldurulamaz degilsin. Ilk bunu fark edersin daha dogru karar verirsin. Sen gittikten sonra proje 6 ay sekmeye ugrar ama sonra gerekirse yerine 3 kisi alirlar proje ayni sekilde devam eder.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (17.08.21 00:38:58) 
Aslında sözleşmemde kurum itibarını zedelemedigim sürece atılamayacağım yazıyor ama pandemi sebebiyle aday statüm kalkmadı henüz.

Bir de değil 6 ay, 1 hafta bile gecikemeyecek bir şey, bunlar avantajlarım sanırım ama haklısınız yanlış davranmışım saf saf :/
  • aguen  (17.08.21 00:48:59) 
Ortada yanlış bir davranış yok gördüğüm kadarı ile. Esnerseniz eğip, bükerler. Taviz vermeyip toplantıyı bekleyin, hayrolsun.


  • oligomer  (17.08.21 08:18:09) 
Hayat çok kısa, bazı şeylere çok takılmayın. En güzelini yapmışsınız.

25bin brüt ile kendinizi 2-3 sene rahat idare edecek birikimi yapmışsınızdır. Yapmadıysanız, esas sıkıntı burada.


.
  • kartallar yuksek ucar  (17.08.21 08:55:11) 
Hacim seni kovacaklar git is bul demis adam, bunu nasil anlamadin ya :)
Hani biz kovmayalim olay cirkinlensmesin sen git is bul diyor.

Ayrica butun sirketler veganlik falan kovalayan marjinal tayfaya ayar olur kimse sevmez.
Kac tanesini bir seyler bahane edip kovduklarini gordum.
  • divit  (17.08.21 11:04:48) 
sakın istifa etme, bırakın çok istiyorlarsa kovsunlar tazminatınız alın. hatta ayrılma görüşmesinde ekstra para isteyin aksi durumda mahkemeye vermekle tehdit edersiniz.


  • nuisance  (17.08.21 11:34:22) 
burada doğru strateji şu olurdu:

işten kesinlikle ayrılmak istemiyorum burada ve sizinle çalışmayı seviyorum ama şu şu konuları düzeltmek ve iyileştirmek benim için çok önemli çünkü şu konuda (mesela fazla mesai ya da yetersiz maaş ya da dandik müdürler gibi) daha ne kadar dayanabileceğimi bilmiyorum, psikolojimi çok etkiliyor.

böylece bu abi seni kazanmaya çalışacaktır, şartlarını iyileştirecektir, işinden memnun birini, herkes de memnunsa kafasına göre kovmak kolay değildir kurumsal yerlerde.

senin senaryoda şu anda sen gideceğini söylemişsin, daha bi iş falan da bulmadığın halde üstelik. ben müdürünün yerinde olsam hemen senin yerine adam bakmaya başlarım. muhtemelen yakında senin sorumluluklarını bir arkadaşına daha öğretmeye başlarlar, seni yedeklerler. sağa sola da bu eleman gidici haberiniz olsun derler. sonraki süreçte kovabilirler de.
  • roket adam  (17.08.21 11:41:12 ~ 11:41:57) 
Evet bu arada istifa falan etme is de arama.
Yiyorsa kovsunlar parani al.

Ayrica boyle sorulara her zaman cok mutluyum cok memnunum diye cevap ver.
Arkadas tavriyla yaklasan mudurlere inanma, mudur her zaman kendi *otunu dusunur arkadaslik,empati gibi duygulari kesinlikle yoktur.
Olani mudur yapmazlar zaten.

3 adamin mi ölsün yoksa sana %40 zam mi yapalim diye sorsan her yonetici parayi secer.
  • divit  (17.08.21 13:30:52) 
Cevaplar için teşekkürler. İstifa gibi bir niyetim yok, her şeye rağmen fena bir iş değil sadece çok daha iyileri var. Birkaç görüşme ayarladım bile, iyi bir yer bulana kadar buradayım.

Atamazlar derken kendimi ovmuyordum aslında pek, bir senede 20% falan istifa etti ve 4 kere alıma çıkılmasına rağmen pek kimse gelmiyor. Onla ilgili sanırım bu toplantı da ama bakacağız.

Ders almış oldum yine de :)
  • aguen  (17.08.21 15:15:14) 
Sakin ol ve sozlesmeni bozmayacak bir bicimde dik dur.

Kovarlarsa da onlar kovsunlar tazminatini al.
  • cleric  (17.08.21 16:44:09) 
Dostum trans haklari tamam da cruelty free urun ne allasen. Herhangi bir kozmetik urunde, ilacta, temizleyicide vs kullanilan tum bilesenler hayvanlar uzerinde test edilmistir zaten gecmiste. Cruelty free demek biz sadece bu bilesenleri kullanarak urettigimiz formulun son halini hayvanlar uzerinde test etmedik demek. Yani anlamsiz. zaten %99 kimse tavsana ruj surmuyor artik.

Diyecegim odur ki bos (tamamen marketing) bir dava uzerinden sivrilme.

"İşten ayrılma niyetiniz olunca bunu söyler misiniz siz yoksa gizli mi tutarsınız."
gizli tutarim.
  • hot potato  (17.08.21 17:09:29 ~ 17:13:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.