[]

Şu zamanda aşılı biri için hastaneye gitmek riskli mi?

Merhaba arkadaşlar,

Epey zamandır ciddi biçimde unutkanlık, odaklanamama, basit şeyleri bile anlamakta zorlanma gibi bir takım sorunlar yaşıyordum ve burada da sorduğumda B12 vitaminlerime baktırmam tavsiye edildi. Ancak pandemiden dolayı hep erteledim ama artık erteleyemeyecek durumdayım. Canıma tak etti, hayat kalitem, insanlarla olan iletişim kalitesi ciddi ölçüde düştü.

Bir an önce hastaneye gitmek istiyorum ancak 2 doz Biontech aşım olmasına rağmen söz konusu hastane olunca bir tırsma geliyor. Üstelik vakalar da yükselişteyken ve 2.doz aşı olanların oranı 50% gibi tatminkar olmayan bir seviyede olduğu için emin değilim. Sizce gitmemde bir risk var mı? Siz hastaneye gidiyor musunuz? Bu arada ailecek aşılarımız tam :D Sadece 2 küçük yeğenim var. Abartıyor muyum sizce? Siz hastaneye gidiyor musunuz? Ha bu arada vitaminlere baktırmak için Dahiliye'ye mi yoksa Hematoloji'ye mi gitmeliyim? Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.

 
Abartıyorsun.
Bugün gittim üstelik görece basit bişey için.

  • rewlack  (16.08.21 19:38:57) 
Sizi anlayabiliyorum ve diyorum ki; bu işin bir sonu yok.

Ben de pandeminin başından beri mecbur kalmadıkça hastaneye gitmeme kararı almıştım, gitmedim de. Geçenlerde ise mecbur kaldım ve sonunda gittim. Ama özel hastaneye mi gittim, devlet hastanesine mi gittim, anlamadım. Daracık bir bekleme ortamında, kalabalığın içinde buldum kendimi. Bayağı huzursuz oldum ama yapacak bir şey yok yani. Bu covid durumları bugünden yarına tamamen bitmeyecek, o belli olduk.

O yüzden siz de salın artık kendinizi, kafayı rahat tutun.. Gidin hastaneye, işinizi görün.
  • magni  (16.08.21 19:46:01) 
B12 değerine baktırmak için aile hekimine de gidebilirsiniz. Bir bakıma hastaneler en güvenli yerler bile denebilir, maskeye mesafeye dikkat edildiği için.

Ben aktif bir şekilde devam eden bir salgının ortasında bu tip endişeleri hiç abartılı bulmuyorum, kendim de mecbur olmadıkça insanların içinde bulunmuyorum ama sağlık için hastaneye gitmek durumunda bulundum bir kaç defa. Probleminiz için dahiliyeye gidebilirsiniz.
  •   (16.08.21 19:54:48) 
Hastaneyle uğraşmayın. Sağlık ocaklarında bir günde veriyorlar sonucu. Randevuya gerek yok, sabah gidin hallederler.


  • herzan  (16.08.21 21:52:32) 
Abartiyorsun bence de :) Ben daha hic asi olmamisken kac defa hastaneye gittim, kan verdim, ultrasona girdim. 10 defa disciye gitmisimdir hem de en peak yaptigi zamanlarda.

Ikinci soruna gelince dahiliyeye git o seni gerekli gorurse tahlil sonucundan sonra yonlendirir.
  • e mice  (16.08.21 22:45:09) 
bir hastaneye gitmekle avm'ye gitmek arasında çok fark yok bence. hatta avm'ye giren çıkan sayısı daha fazladır, hastalık riski daha yüksek olabilir.

hastanelerde koronalılar ortalıkta zombi gibi gezinmiyor. benim gördüğüm 1-2 hastanede korona için ayrı acil girişi yapmışlar. servisler zaten ayrı yerlerde. çok korkacak bir şey yok bence.

son 1 ay içerisinde bir özel hastanede refakatçi olarak 3-4 gün kaldım. bir devlet hastanesinin acilinde de 4 saat ayakta bekledim tüm hastaların arasında. hala ayaktayım:D
  • co2s2  (17.08.21 11:39:19) 
Biz normalde tercih etmiyorduk. Ama tercihimiz dışında acil ameliyatlar, yoğun bakım vs nedeniyle yatan aile bireylerimiz oldu. Zaten eşim hergün hastanede ayrıca pandemide de çalışıyor. Henüz hastaneden birşey kapmadık, ama kendi ihtiyacımız olursa gitmiyoruz, çocuk hasta olursa onu götürüyoruz. Ffp2 maske takın, birşey olmaz.


  • curukturpkokusu  (17.08.21 19:24:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.