[]

Yurtdisina cikmaya hazirlik

Haftaya master icin abd’ye gidiyorum. Ozellikle giden arkadaslardan gitmeden sunu yap, bunlari yanina al suna dikkat et vb. onerileri bekliyorum.




 
-yemekten, icmekten, surmekten keyif aldiginiz "yerli" herseyin bol bol valize doldurun. 6 ay boyunca ezine peyniri ve burusuk zeytini, demleme cay'i mumla aradim.

-sehrinizde bol bol turk hediyesi alin. yeni insanlarla tanisinca jest olarak vermis olursun. havalimani veya abd'de hayvan gibi pahali olur.
  • buenosdias  (16.08.21 12:33:08 ~ 12:34:16) 
Gerekebilecek resmi işlemler için Türkiye'de bir yakınınıza vekalet verin.


  • evrim halkasi  (16.08.21 13:46:33) 
diş hekimine gidin, her ne kadar 1 hafta kalmış olsa da.. belki araya bir dolgu molgu sıkıştırır.

yanınıza ilaç alın. abd'de bazı ilaçları tr'deki gibi rahat alamazsınız.
  • co2s2  (16.08.21 13:50:45) 
Kesinlikle dis hekimine gidin + yaninizda mutlaka 2 3 kutu antibiyotik getirin.


  • oscar  (16.08.21 13:59:21) 
Diş, ilaç ve vekalet +1.

Ben lazım olmaz diye vekalet vermedim. TR hattım kapandığı için bankamdaki paraya şu an ulaşamıyorum :) Vekalet vermeye gideyim dedim. Elçilik en erken randevu tarihini 1 ay sonrasına veriyor.

Uçuş tarihinden 1-2 hafta önce e-dövlet'e girip ne var ne yok kontrol edin. Dövletimiz 1-2 borç kitlemiş olabilir. Sonradan başınız ağrımasın.
  • yürümeyin  (16.08.21 14:51:24) 
Diş hekimi, hatta genel muayene + ilaç, ama özellikle antibiyotik tipi, market ilacı ve vitaminler bence orada daha ucuz ve çok
Ben yanınıza bolca ufak tefek hediyelik eşya götürmenizi tavsiye ederim. Nazar boncuğu gibi. Çevre edinmek için faydalı oluyor.
ABD'de 1 sene kadar yaşadım. Evet tam Ezine peyniri tadında peynir yok ama fetalar iş görür, tam sokak simiti yok ama onun yerine bagel var vs. oralara çok takılmayın. Yeniliğe açık olun, tadını çıkartın. Bir de annenizden kolay Türk yemekleri öğrenin ki muhakkak oaralarda international bir gece yaparlar, herkes ülkesinin yemeklerini filan yapar getirir.
Hangi şehir?
  • SiyamkedisiZorro  (16.08.21 16:55:03) 
Bence "ben turk yemegi yemezsem olmaz" boyundurugundan ne kadar erken cikarsaniz adapte olmaniz ve sosyallesmeniz acisindan o kadar iyi olur. Valizde yiyecek goturmeyin. Hem orada bulacaklarinizla idare etmeyi ogrenin hem de nasil olsa kisa sure icinde bitecek.

Genel tavsiyem olabildigince az ivir zivir goturmeniz. Kiyafet falan da ayni sekilde. Illa ki alisveris yapasiniz gelecegi icin oradan alirsiniz zaten. Cok dokuntunuzun olmamasi ilk yerlesme asamasinda avantaj.

Turkiye'de bitirdiginiz okuldan kapali zarfta transkript faydali olabilir.

Turkiye'de eczaneden gidip alabileceginiz bir cok ilaci ABD'de yazdirmaniz lazim. Bir de cok daha pahali tabi. Dolayisiyla gerekebilecegeni dusundugunuz ilaclari abartmadan alin yaniniza yazildigi gibi.
  • hot potato  (16.08.21 17:22:47) 
Yaninizda elektronik esya (sac kurutma makinesi, kahve makinesi vs gibi) goturecekseniz 110V destekliyor mu diye bakin. Diger turlu dusuk performansta calisabilir, ya da hic calismaz. Ornegin bizim elektronik dis fircasinin sarj cihazlari idare eder sekilde de olsa calisti ama esimin sac duzlestiricisi asla yeterince isinamadigi icin ABD'den almak durumunda kaldik. Bosuna bavul hakkinizi doldurmayin diye soyluyorum.

Bir de priz ucu icin adaptoru Turkiye'den ucuza alabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Burada acil gerektigi icin ultra dandik bi adaptor'e Target'ta $10 civari vermistik. 3 yil gecti hala arada canimi sikiyor o :)

Nereye gidiyorsunuz bilmiyorum ama ABD'nin %99'u icin araba kullanabilir olmak bir zorunluluk. Umarim ehliyetiniz vardir, yoksa en azindan bol bol surus pratigi yapin.

Diger arkadaslarin yazdiklari dis + antibiyotik + vekalet ve hediyelik icin de kocaman bir +1 diyorum
  • elon  (17.08.21 05:40:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.