[]

Altın takı seti 8/14 ayar

Merhaba,

Düğün, adet, gelenek, görenek konuları hayatta en cahil olduğum konulardan bazıları Ve ben Önümüzdeki sene evlenmeyi planlıyorum. İşte bilezik, yüzük vs sırayla öğreniyorum. Karşıma altın takı seti denen kavram çıktı. Kız arkadaşıma isteyip istemediğini sordum. istemediğini, gereksiz masraf olduğunu ve alırsam değerinin düşeceğini söyledi. Bunun üzerine, Daha önce hiç düğüne gitmeyen ben 3-4 düğüne gittim. Gördüm ki gelinler, belediye dağıtmış gibi su yolu takı seti takıyor. Hemen herkes takıyorsa benim eşim geri kalmamalı diye düşündüm ve buraya geldim.

Bu setlerin hem 8 hem de 14 ayar olanları var. Satıcılar yan yana koyulduğunda hiç fark göremezsiniz diyorlar. 8 ayar zamanla kararma yaparmış ama kararan ürün sonradan parlatılamaz mı?

E madem bu setin değeri düşecekse 8 ayar almak daha mantıklı değil mi? Yoksa saçmalama 8 ayar ne kafayı mı yedim ben? 14ten aşağısı olmaz mı? Maddi durumum fena değil ama değer kaybedecekse neden daha ucuzunu almayayım düşüncesindeyim. Tüm görüşlere ihtiyacım var, çok bilgisizim. Yardım eden herkese şimdiden teşekkür ederim.

 
8 ayar altin sakin almayin. min 14 o bile alinmaz 22 ayar altinin da fegeri dusmez kim dusuyo dediyse tr ekonomisinden bihaberdir


  • ala09  (16.08.21 02:13:10) 
set falan alma paran cope gider, zaten o setlerin cogunda altindan degil pirlantadan ittiriyorlar.

Altin kismi adamlarin umrunda bile degil.
Geri satmaya kalktiginda da para etmiyor, tipki tektas copu gibi.

illa dugun yatirimi yapacaksan normal isciliksiz bilezik biriktir. 10-15-20 gram gucun neye yetiyorsa.
  • divit  (16.08.21 02:25:11) 
Bankada altın hesabı açın altın yükseldikçe paranız aynı oranda değerlensin. Takı alıp bir de saklama derdine kiralık kasa parası uğraşmayın.
Altın kolye setlerinde sarı setlerde çok işçilik var. Bozarken o işçilik para etmiyor haliyle bu sebeple zarar. Pırlantalı set alacağım derseniz satarken pırlanta da para etmiyor o da öyle zarar.
Müstakbel eşinizi alır seçtirisiniz nişan zamanı hangisini ömürlük takarım derse onu alırsınız.
Kolye setini de düğün harici takabileceği yer yok bu arada ben bilezik de takamam diyip kendi ailemden su yolu pırlanta bileklik istemiştim. Nişanda aldılar o gün bu gün bileğimde 5 karat benimkisi 18 ayar ömürlük akma kokma olmaz dediler. Bozsan işe yaramaz ama ömürlük taktığım için zarar yok mantığındayım ben.
  • cilekli pasta  (16.08.21 07:05:21 ~ 07:06:41) 
Burma bilezik 22-18 ayar (isciliksiz) ve ceyrek gibi olanlar haric geri kalan her seyden zarar edersin hocam. 14 ayar gibi seyleri de sadece kolye, kupe gibi aksesuarlarda tercih etmenizi oneririm. Yoksa yine zarar. En guzel isciliksiz burma bilezik koy kenara, su yolunu da beyaz altindan 14 ayar al dugunde takmak icin.


  • c1b2k3  (16.08.21 08:11:09) 
Mantıksız.
Aslında tam da herkesin gereksiz masraf olarak bir şeyden geri durmak zamanı . Maddi bakımdan Başkalarına benzemeye çalışmak çoğu zaman sıkıntı olur.

  • Erva  (16.08.21 08:46:34) 
Eşim geri kalmasın deyip imitasyondan hallice takı almak saçma değil mi?

Çeyrek altın aslında 1.75 gram altına tekabül ediyor. Çeyrek altını alırken verdiğin çeyrek fiyatı. Bozarken 1.75 gram fiyatından bozuyorsun. Aradaki fark işçilik zart zurt.

Burada 8 ya da 14 ayar dedikleri pek para eden bir şey de değil. İşçilik zart zurt için bolca para ödeyeceksiniz yani, altına değil.

Gerçekten eşinizin takacağı güzel bir takı alın, kol saati alın. Ya da gezilebilecek bir ülkeye uçak bileti alın. Senelerce komodin gözünde bekleyecek bir setten inanilmaz faydalı olur.
  • baal  (16.08.21 10:57:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.