[]

Faiz vs ev almak

Vade 1 sene. Ev de alınsa 1 sene sonra satılacak. Arsa kısa vadeli zor görünüyor.

250 bin TL 46 bin TL faiz getiriyor. Ev piyasasında bunun karşılığı ne olur arkadaşlar? 2023 seçimlerine kadar faizlerin ve kurların bu civard kalacağını öngörüyorum. Bu sebeple de dövizde kalmak mantıkli gelmiyor.


 
hesabindan once, 1 sene paranin direk gerekecegi an mi? evi istedigin fiyata şıp diye satmak mumkun olmuyor. para acil gerekecekse evi hızlı satmak icin gereken iskonto da hesaplanmali. hesap icin de yerine gore ve ulkenin sartlarina gore para 1.5 katina da cikabilir (tl bazinda) ayni da kalabilir, hizli satman gerekirse negatife bile dusebilirsin. ev daha riskli her turlu yani, ama getiri potansiyeli de riskli oldugu icin daha yuksek. zarar potansiyeli de oyle.


  • robokot  (16.08.21 08:32:07 ~ 08:34:39) 
faizlerin hep bu seviyelerde kalacağı da yüzde 100 belli değil ki. akape genel başkanı faizleri düşürsün diye mb'nin başına bir adamını getirmeyeceğinin garantisi yok. o yüzden birkaç aya faizler düşer gibi geliyor bana. ha çok düşmez, ama düşebilir yine de.


  • mermize  (16.08.21 08:35:34) 
1 sene sonra para kesin gerekiyorsa ev işine girilmez. hemen satılsın dediğin anda müşteri bulamayabilirsin.

alımda ve satımda vergisi var ayrıca.
  • nuisance  (16.08.21 10:36:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.