[]

Bankacı Var MI?

Diyelim ki çifte vatandaşlığım var. Örneğin Makedonya.

Makedonya'da gelirim yok ancak Türkiye'de resmi gelirim var.

Makedonya'daki Halk Bankasından, buradaki gelirimi beyan edip kredi kullanabilir miyim?

Var mıdır bilen karşılaşan duyan?

 
Bu çok değişkenli bir soru. Bankanın, ülkenin ve senin yarattığın risk algısına göre değişir ya da çekmek istediğin tutara vadeye göre. Zamanında Türkiye’de de KGF yüzünden geliri olmayanlara bile kredi verildi. Orada alabilir misin sorusu başvurmak istediğin bankanın risk algısına göre, senin onlara verdiğin güvene göre değişir. Kesin bir cevabı yok.
Tam tersi durumda olsaydın orada kazanıp burada kredi çekmeye çalışsaydın büyük bankalardan (iş,ykb,ak,gb) alman zordu. Muhtemelen alamazdın. Ama tam tersi durum için kesin olarak verilecek bir yanıtı buradaki bir bankacının bilmesi çok olası değil.

Sorumu cevaplarken oranın halk bankası olarak değerlendirmiştim. Ama siz halk bankasının yurtdışı şubesini kastediyorsanız Eğer ki ki Türkiye’den alabiliyorsanız çok büyük ihimalle oradan da alabilirsiniz. İki ayrı risk değerlendirme olduğunu düşünmüyorum.
  • gokank4  (15.08.21 19:27:32 ~ 21:29:54) 
Makedonya’daki halk bankası Türkiye’nin bir şubesi olarak düşünmeyin, bağımsız bir banka.


  • mak  (15.08.21 20:44:10) 
Çok teşekkürler.

Öğrenmek istediklerimin bazıları bunlardı.

Ben de zaten Makedonya’daki Halkbankasını buradakinden bağımsız, bambaşka bir şirket olarak değerlendiriyordum.

Bu sebeple, varandaşlık avantajını da kullanarak, buradaki gelirimi beyan edip oradan kredi çekmemin sakıncası olmaz diye düşünüyordum.
Aslında böyle olsun istiyorum açıkçası =)
  • expansion pack  (15.08.21 21:41:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.