[]

Sadece kardiiyo yapmak?

Selam duyuru sakinleri,
1 ay önce spor salonuna yazıldım. 15 gün kadar düzenli gittim ve ilk 10 günden sonra şöyle bir program oluşturuldu: 10 dk yürüme bandında ısınmayla başlayıp 1 gün göğüs+kol+sırt, 1 gün de basen+bacak
Şimdi malum korona salgını devam ediyor. Salon da küçük ve klimalı ortam, haliyle kalabalık oluyor. Kardiyo aletleri dış alanda ve daha tenha.
Şimdi yarından itibaren sadece kardiyo ile devam etmeyi düşünüyorum fakat muhtemelen spor hocası karşı çıkacak.
İlk etapta yağ oranımı düşürmem lazım nasıl bir programla devam etmeliyim? Sizce sadece kardiyo ile sarkma olmadan kilo kaybı olabilir mi? Önerilerinizi rica ediyorum

 
en güzel spor kardiyodur. hızlı tempo yürüyüş veyahut hafif tempo koşu gibisi yoktur, en sağlıklı kilo verme biçimidir.

eğer sadece kilo vereceğim diyorsanız açık alanda kardiyo yapmanızı tavsiye ederim, açık alan yoksa yürüyüş bandlarında açık alanda alacağınız verimi alamazsınız. özellikle koşu bandında koşuyu önermiyorum, hızlı tempo yürüyüş yapmanız iyi olur, sabit bantlar olduğu için diz eklemlerine zarar verecektir.

yineliyorum, kas yapayım güzel görüneyim derdiniz yoksa sadece kardiyo etkili bir kilo verme biçimidir.

edit: 10 senelik fitness yapıp korona dan ötürü 2 senedir uzak kalan biri :)
  • st curse  (15.08.21 16:38:01 ~ 16:42:32) 
@st curse
Teşekkür ederim yanıtınız için. Evet amacım ilk etapta kilo vermek. Haklısınız en güzeli açık havada yapılan spor ama 3 aylık üye oldum ve üyeliğin yanmasını istemiyorum.
İlk günler alışma sürecinde 20'şer dk tempolu yürüyüş+bisiklet ve eliptik yapıyordum. Bu şekilde devam edeceğim sanırım
  • kelrapunzel  (15.08.21 17:04:57) 
Kas calistirmadan yapılacak her program eksiktir.
Kardiyo en sağlıklı kilo verme biçimi de degildir. Böyle bir bilimsel arastirma sonucu yoktur. Kilo verme biçimi diye birşey de yok zaten, o sadece kalori acigi yaratmak ile alakali. Günde 3bin kalori kosup 4bin kalori yemek yerseniz kilo alirsiniz.

Kardiyonun da güç calismanin da yararlari vardir. Bir insan sadece agirlik çalışıyor ama merdiven cikarken zorlanıyorsa sikinti vardir.
Bir insan bilmem kac km kosuyor ama 10 tane net barfiks cekemiyorsa da sorun vardir.

Guc antrenmani ya da kaslari calistirmak (resistance training diyelim) güzel görünmek icin yapilmaz, o bodybuildingtir.

Bir insan ne kardiyo ne kas calistirmadan yattigi yerden kilo verebilir (kalori acigi yaratmak).

Kısacası kardiyosuz da kilo kaybi olur. Kalorinizi azaltirsaniz yattiginiz yerden de kilo kaybi olur.
Cok acayip bir kilo fazlaniz yoksa sarkma olacagini sanmıyorum. Öyle 10-20 kg verdim her yerim sarkiyor durumu görmedim hic.
  • logisticsmanager  (15.08.21 17:05:24) 
@logisticsmanager
Teşekkür ederim, diyetle destekliyorum, kalori takibi yapıyorum. Son 3 yılda aldığım yaklaşık 20 kg fazlam var. Sadece diyetle kilo veremiyorum, hipotiroid tedavisi görüyorum ve bu süreci hızlandırmaya çalışıyorum.

  • kelrapunzel  (15.08.21 17:14:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.