[]

patates ve brokoli bir arada haşlanır mı?

neden haşlanmasın?




 
Patates soğuk suya konarak haşlanır ve haşlanma süresi uzundur, brokoli 3-5 dk haşlansa yeter ve sıcak su ile haşlanabilir.


  • giovanne  (15.08.21 14:24:47) 
matematik olarak mümkün ama tad olarak biraz sıkıntı.

eger patatesleri soymadan hasliyorsanız, kabukdaki cikan toz, toprak, camur brokoliye yapisir.

eger patatesleri soyarak haslayacaksanız, bu durumda da nisasta tadi brokoliye gecer.

ama ikisini bir tencreye konunca fizik kanunlari geregi haslanmam demezler. :)

süre konusunda @giovanne +1
  • helenart  (15.08.21 14:26:18 ~ 14:26:47) 
Patatesin soğuk suya konarak haşlandığını ilk defa duydum. Hep sıcak suyla haşlıyorum, hiçbir gariplik olmadı. 20 dakikada haşlanıyor. Brokoli haşlamadım hiç. Daha erken pişiyorsa önce onu haşlayıp süzgeçle çıkarabilirsiniz sanırım. Tek bir yemeğe girecekse tat geçmesi sorun olmazdı benim açımdan.


  • herzan  (15.08.21 14:48:23 ~ 14:48:58) 
Brokoli kendinden geçeceğinden haşlanmasın. Aynı zamanda yenebilecek yumuşaklığa gelmiyorlar. Yalniz ben buharda pişiriyorum. Havuç, brokoli ve patates. Hepsini aynı anda koyup alıyorum. Çiğ seviyorum biraz sebzeleri.


  • velvetmorning  (15.08.21 15:02:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.