[]

C4D mi Blender mı?

Bir allahın kulu bana yön göstersin.

Karakter modellemek istiyorum, sahne ve mekan yaratmak istiyorum ve motion graphic yapmak istiyorum.

Mesleğim motion graphics designer ve After effects kullanıyorum. Ağırlığım 2d vektör ve piksel tabanlı animasyonlar. Explainer tarzı videolar yapıyorum. Bütün yukarıda yapmak istediğim şeyleri bu alanda kullanacağım. Bir şeyi anlatan youtube videoları gibi düşünebilirsiniz yaptığım işleri, Vox tarzında.

37 yaşındayım ve eskisi gibi öğrenemiyorum. O yüzden birinden girip oradan devsam edeceğim. C4D'yi korsan kullanacağım tabi.

Lütfen biri söylesin.

Lütfen.

 
ben blender kullanıyorum ama ticari bir iş falan yapsam c4d kullanırdım.

blender'ın kullanıcı arayüzünü çok beğensem de tüm işi kullanıcıya bırakan bir yazılım bir nevi ms-dos, c4d falan bunlar windows gibi.
  • duyurukullanıcısı  (14.08.21 22:30:06) 
ingilizce, yazilim, tasarim, 3d gibi alanlarda en buyuk zaman kaybi hangisini ogrensem/nasil ogrensem/kimden ogrensem diye arastirmaktan oluyor. herhangi birinde ilerleyip de size uygun olmadigini fark ettiginizde zaten digerinde de sadece bazi kisayollari ve arayuzunu ogrenmeniz yeterli olur, o seviyede olursunuz yani. siz yaratmak istediginiz gorsellere benzer ornekler ureten kisilerin kurslari varsa alip baslayabilirsiniz mesela. veya youtube da gayet yeterli aslinda. buyrun 2 link birakiyorum:

www.youtube.com

www.youtube.com

ben sahsen blender ogreniyorum su anda, c4d'nin ucretli olmasi canimi sikiyor ve blender icin youtube 1-2 video izledikten sonra guzel kanallar onerdi onlardan devam ediyorum. ben istedigim tarzda gorselleri blender'da yapabilecegime emin oldugum icin onu ogreniyorum ama siz emin misiniz? yani youtube'dan falan bi bakin isterseniz sizin istediginiz tarzda gorselleri millet hangi tool'larla yapiyor, ona gore secersiniz. en azindan iciniz rahat olur. yok tam olarak o gorselleri de nasil tanimlayip arayabileceginizi bilmiyorsaniz reddit'teki 3d ile alakali subreddit'lere sorun mesela ben bu bu bu tarz gorseller uretebilmek istiyorum surda kullanicam sizce ne ogreniyim diye. dogrudan isi 3d olan kisiler yanit verir, burdakinden daha cok yanit elde etmis olursunuz.
  • hjarteblod  (14.08.21 23:08:36 ~ 23:11:51) 
c4d yapistir gitsin.

blender cok iyi ve kapsamli bir yazilim olsa da profesyonel dunyada rüştünü yeni yeni ispatliyor. gunun sonunda istedigini ikisiyle de yaparsin ama c4d kendilerine para odeyen profesyonellerin ihtiyaclarini karsilamaya mecbur bir sirket urunu oldugu icin kolaylastirdigi seyler de o kisilerin ihtiyaclarina yonelik.
  • robokot  (15.08.21 00:11:47) 
bu arada sabırlı olmanız lazım benim anlamam 6 ay falan almıştı, kolay değil.


  • duyurukullanıcısı  (15.08.21 11:24:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.