[]

Silah Maliyeti

Bu işlerden aşırı derecede anlamayan biri olarak soruyorum.

Ortalama bir tabancanın ruhsatı aldısı verdisi maliyeti kaç para olur?

Taşıma ruhsatlı ve bulundurma ruhsatlı ayrı ayrı öğrenebilirsem harika olur.

 
www.antalya.pol.tr

Detaylar burada ruhsat, ortalama silah, mühimmat ilk başta 20 bin tl gibi bir para çıkıyor cepten tabi silah kişisel tercih
  • apocalipy  (15.08.21 01:10:39) 
Güncel ruhsat harçlarını bilmiyorum, buna netten rahatça bakılır, üstteki linkte de mutlaka vardır.

Ruhsat harcına ek olarak;

Sağlık raporu, yaklaşık 300-400 tl hastaneye göre değişir. Diğer evrakları toplamak ücretsiz ama zaman kaybı.

Bir de taşıma ruhsatı alıyorsan, devletin hak verdiği bir meslek sahibi de olsan ilçe emniyeti mutlaka polis güçlendirme vakfına bağış istiyor. Ben ilkinde 1000 ikinci de 1500 TL bağış yapmıştım, o da memurlarla samimiyetim üst seviyedeyken. Bulundurma ruhsatında bağış alınıyor mu bilmiyorum, alınsa da daha cüzzi olur.

Bir de son iki yıldır icat olan bir şey var, ruhsat kartı ücreti, o da 60 tl imiş güncel fiyatı.

Tabanca fiyatlarına gelirsek, maalesef ithal tabancalar bir süredir kara borsa. MKEK'ye ithal edilir edilmez satışı bitiyor, sonrası ikinci el silah sitelerinde 4-5 katı fiyat.

Zaten resmi fiyatları da çok saçma bizde, aşırı derecede fon ve vergi var üzerinde.

USA'da 500 doalr olan tabanca bizde 2500 dolara satışa çıkıyor, 1 hafta sonra kara borsada 30-40 bin lira.

Yıllarca ithal tabanca taşımış ve fiyatlar böyle saçmalayınca 5 yıllık silahı aldığının iki misli paraya satmış biri olarak ben artık yerli tabanca kullanıyorum.

Tamam çok dandik yerli tabancalarımız var, ama dünyaca kabul gören ve gerçekten kaliteli modellerimiz de var.

Ortalama 5 bin liraya çok kaliteli yerli polimer tabanca alınabiliyor.

Uzun uzadıya yardım da ederim merak ettiğin bişeyler olursa.
  • John Bloor  (16.08.21 11:32:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.