[]

ev kiralarken / alirken depreme karsi hangi onlemler alinir

Istanbul'a tasinma durumumuz var gecici olarak. Tanidik aracili bir kac kiralik yer bulduk ama eski sitelerde. Eski projeli sitelerin depreme dayanikliligi ile ilgili hicbir sey bulamadim, ev sahibi guvenli oldugunu soyluyor ama risk almayip yeni bina mi baksak? Dask olmadan zaten abonelikler yapilmiyor sanirim? Sizin onerileriniz nedir?




 
ev sahibi neye dayanarak güvenli olduğunu söylüyor?
test sonuçlarını isteyin kanıtlasın.
yerinizde olsam kesinlikle yeni eve taşınırım.
  • brakgn  (14.08.21 14:05:15) 
ev sahibi "zemini sağlam" kafasındadır büyük ihtimalle. Benim konuştuğum herkes 30-40 yıllık binaya bile "buralar fay hattına uzak, zemin taş" falan diyor :D En temizi 2000 sonrası yapılan hatta bir sonraki yönetmeli 2007 mi 2009 mu neyse ondan sonra yapılanı bulmak tabii, ama kiralık ev bulmak da çok zor şu an.


  • nhk ni youkosu  (14.08.21 14:38:48) 
@cosmicstring Semtin zemin durumu iyi gorunuyor, yeni evlerde kiralar asiri pahali ya da hic ilan yok o yuzden mecbur daha once yapilanlara bakiyoruz. Biraz daha ev arayim en iyisi, tesekkurler tum cevaplar icin.

@brakgn Bu bahsedilen karot testi mi? Yoneticiye sorabilirim
  • earthsean  (14.08.21 14:50:53) 
@nhk ni youkosu evet ev bulamiyoruz su an ve aynen, zemin iyi, fay hattina uzak diye saglam diyorlar. DASK yapilmis ama hasar tespiti var mi soylemediler


  • earthsean  (14.08.21 14:56:34) 
99 depreminden sonraki ilk yönetmelik 2007 yılında çıkmış dolayısıyla o yıldan daha sonra yapılmış binalara yönelmek en mantıklısı. ondan sonra da ne kadar yeni o kadar iyi.

dask'ın depreme karşı güvenilirlikle hiçbir ilgisi yok, ben onu söylemeye geldim esasen.
  • hadsafhada  (14.08.21 16:07:01) 
Eski projelerin depreme dayanıklı olması imkansız. 99 sonrası deprem yönetmeliği deniz kumu ve çakıl kullanımını yasakladı, hazır beton kullanımı mecburi oldu vs vs, dolayısıyla 2007 öncesi bir ev teknoloji ve bilimsel olarak depreme dayanıklı olamaz. Ha depremde yıkılır yıkılmaz ayrı mesele, ama 2007 öncesi bir eve depreme dayanıklı demek bildiğin yalancılıktır. Emlakçıdan da böyle bir tavsiye almayın, adamın işi ev pazarlamak çünkü.

Önerim bütçeniz elveriyorsa 2007 sonrası bi eve çıkmanız, el vermiyorsa farklı bir semtte ev bakmanız. Depremin anksiyetesi bile psikolojinizi bozacaktır, yaşayan bilir.
  • roket adam  (14.08.21 16:27:06 ~ 16:27:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.