[]

Siteler aracılığıyla yapılan freelance işin vergisi

Sadeceon, BiOnluk tarzı siteler aracılığıyla freelance iş yapıp gelir elde ettiğimizde bunun fatura kesmesini, gelir beyanını, vergi ödemesini vs. biz mi yapıyoruz, yoksa site kendisi mi hallediyor?




 
Kendi duyurumu kendim cevaplamış gibi olacağım ama sanırım biz hallediyoruz. Sadeceon'un kullanıcı sözleşmesinde öyle yazıyor.

www.sadeceon.com

4.3 Alıcıya teslim edilmiş olan İçeriğe ilişkin olarak ödemeyeye ilişkin fiş ya da fatura kesilmesi, gider pusulası gönderilmesi, vergi, resim, harç, faiz, ceza, vb. Ödemelerin de yapılması her türlü sorumluluk Satıcı’ya ait olacaktır.
  • marsli gocmen  (13.08.21 21:44:17) 
Siz freelance iş yaptığınızı devlete bildirmezseniz ortada bir vergi ödemesi, gelir beyanı olmaz. Site sadece komisyonunu alır, paranızı hesabınıza yollar.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (13.08.21 21:46:25) 
vergi, muhasebeci ödemesi gibi giderler buralardan kazanılan gelirle karşılanabilir mi merak ediyorum ben de?


  • nerthus_  (14.08.21 14:50:51) 
@nerthus Çok kazanmıyorsanız kazandığınız vergiye gider. Yani ayda en az 8-9 bin TL kazanılmalı ki vergiler düştüğünde kuş kadar para kalmasın.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (14.08.21 21:15:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.