[]

Cehalet mutluluk mu?

Bir iki aydır ekşi sözlüğü takip etmiyorum, hiç girmiyorum baya mutluyum artık ya. Sadece yangınlardan haberim var. Eskiden olsa her olumsuz haberden haberdar olurdum ve baya üzülürdüm.




 
genel olarak hayatın her alanında cehalet mutluluktur zaten, bilmek düşündürür, acı verir, dert sahibi eder.


  • candide  (13.08.21 19:06:23) 
Mutluluk ama her zaman mutlu olmayı tercih etmek de biraz vurdumduymazlık.


  • dissendium  (13.08.21 19:11:55) 
Tum gun eksi sozluk'te reaksiyon okumaktansa zamanini daha guzel degerlendiriyorsan bu da gorece olarak mutluluga yol acabilir.


  • hot potato  (13.08.21 19:15:49 ~ 19:16:07) 
evet. cehalet iyidir.

kaygılanacak bir şeyiniz olmuyor:D
  • co2s2  (13.08.21 19:26:14) 
Kelam profesörü Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün diyor ki "kelam, yaralamak incitmek demek, çünkü kelimeler yaralar, iz bırakır, etkiler."

O kadar şahane bir açıklama ki. Aldığın her bir yeni bilgiye göre şekilleniyor beynin ve bilinçaltın. Yani hayatın. Buradan bakınca ve dünyadaki bilgi kirliliği düşünülünce cehalet müthiş mutluluk hem de. Ama tabii ki cehalete hayır. Bu işin de bir dengesi var. Bunu bulmamız gerek.
  • 1bir1bir1  (13.08.21 19:29:57) 
En güzelini / mantıklısını yapıyorsunuz.

İnsan beyni dünyanın tüm felaketlerini aynı anda işlemek için evrilmiş bir mekanizma değil. Haber izlemek, gündem takip etmek zararlı bir şey o yüzden. Duyduğun şeylerin %99'una yapabileceğin de bir şey de yok, boşuna strese sokuyorsun kendini gündem takip ettiğin zaman.

Gerçekten senin için önemli ve umursadığın bir şey olsa bir şekilde haberin olur zaten. Arkadaşın söyler, sokakta/mekanda/işte duyarsın, haberi sana gelir. Gelmiyorsa zaten önemli değildir.

Bir sürü mal değneğinin yorumlarını okuyup sinirlenmek de bonusu. Ekşi'ye girilir mi ya, akıl işi değil gerçekten.
  • plutongezegendegilmi  (13.08.21 19:53:29) 
Haberleri takip etmekle cehaletin bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.


  • encokbenisevinnolur  (13.08.21 19:53:57) 
Kısa vadede mutluluktur, uzun vadede ise değildir.


  • j r r tolkien hayrani  (13.08.21 20:58:11) 
Mutluluk değil cahillik

Seni mutlu ettiğini sanirisn ama aslında mutluluğu bilmezsin.
  • kisa  (13.08.21 22:28:23) 
Mutluluk mutluluk umudunda, illaki cahil olmaya gerek yok diye düşünüyorum.


  • sifreyi tekrar etmeniz lazim  (13.08.21 23:07:27) 
ben 4 yıl falan önce sildim hesabımı. cahile, aptala, ergene falan laf anlatmak cidden yoruyor insanı. kısacası cehalet mutluluk mudur bilemem ama cahile laf anlatmak ızdıraptır ve sonuçsuz bir çabadır bunu iyi biliyorum.


  • rca  (14.08.21 02:11:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.