[]

kıyafet alışverişi (erkek)

insanlar bütçe yaparken aylık kıyafet alışverişine 1000 desek gibi rakamlar veriyor.

yani bilmiyorum ben mi çok fakirim ama (maaş 7bin civarı) bana çok absürt geliyor bu durum kendi açımdan baktığımda.

ben yılda bir kaç defa alışveriş yaparım, o da ihtiyac olursa, eskirse vs gider alırım. aldığım ayakkabıyı falan uzun seneler giyerim.

sizde durumlar nasıl?

 
Hayatımda böyle bir insana denk gelmedim, bilmiyorum.

Belli bir zamanim yok. Denk gelirse alıyorum. Türkiye'ye gittigimde bazı şeyleri alıyorum gene.
  • logisticsmanager  (13.08.21 14:57:52) 
hocam benim maaş sizinkinden yukarıda, benim de aynı şekilde. gerektikte alır,r kaliteli alır uzun süre kullanırım.

ama bu sözü söyleyen kişlerin durumuna da bakmak lazım. mesela kadınların kıyafet bütçesi genelde erkeklerden fazla oluyor. biz erkekler bir pantolonu yaz kış giyebilirken kadınlar her sıcaklık aralığına farklı şeyler giyiyyorlar. bir de bu lafı eden tek yaşayan biri mi yoksa aile mi? çoluk çocuğu olan birinin (hele ki çocuğu büyüme çağıdaysa) aylık olarak bu parayı ayırması çok normal.
  • shadowfollower  (13.08.21 14:57:59) 
Öylesine avm ya da mağaza gezmem, indirim takip etmem, neye ihtiyacım var diye de düşünmem. Bir şeye ihtiyacım olduğunda gidip en kalitelisini, uzun ömürlüsünü alır kullanırım.

Bazı insanlar mesela indirim zamanı indirimleri geziyor ya da mağaza gezerken denk geliyor bir şey alıyor. Onların 1000 falan düşünmesi çok normal.

Mesela 5 senedir aynı 2 bikiniyi giyiyorum. Bu sene artık eskidiğini hissettirdi 2si de. önümüzdeki yaz gelmeden en az 1 bikini takımı almam lazım. Alırken de çok dikkat etmem etiketteki fiyata. eğer kaliteliyse beğendiğimi alır çıkarım.

Dolap büyüten bi insan değilimdir. Elimdeki ürünler de yıpranmadan, eskimeden emekli etmem.
  • zimbirik  (13.08.21 15:14:25 ~ 15:18:17) 
2 yılda bir pahalı ayakkabı. Bir montu zaten 3-4 yıl giyiyorum 1 montum var. Yani benim yılda en fazla 2000 tl alışverişe gidiyodur. . Geçen ay tek yaptığım alışveriş 90 tl’lik bir tişörttü.


  • scholes  (13.08.21 15:23:23) 
benim yılda 1-1.5k ancadır. Onun sebebi de ayakkabıların çok pahalı olması. yoksa bin lirayı bulmaz yılda. Eli yüzü düzgün spor ayakkabı olmuş 500 lira :(

İhtiyacım olduğunu hissetmeye başladığımda ters sezon ürünlere bakıyorum internetten daha önce kullandığım markaların. En ucuz şekilde alıp geçiyorum. Onun dışında avmye gidildiyse gömlek bakar alırım zaafiyetim var. Onun dışında kıyafete o paraları harcamak anlamsız. Mesela loft tişört aldım bu kış 4-5 tane tanesi 24 liraya falan geldi. Şu an aynı ürün tanesi 60-70 lira.

Covidden pek dışarı çıkmadığım için fark etmemişim. Biraz cafe, bar tarzı yerlerin yoğun olduğu lokasyonlara gittiğimde fark ettim ki herkes influencerlar gibi olmuş. Bayağı instagram keşfette denk gelen tipler gibi giyinmeye başlamış herkes. Bu çok ilginç gelmişti geçen aylarda bana. Yani 1000 liralar çoğu kişi için normal olmaya başlamış bunu anlamış oldum. Hakikaten çok garip.
  • westblack  (13.08.21 15:34:52 ~ 15:37:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.