[]

Yurtdışından bağış toplamak

Bir haberde mi gördüm nerede hatırlamıyorum. Adamın biri çocuğunun tedavisi mi başka bir şey için mi neyse yardım toplamak istiyor. İstediği tutara ulaşamıyor.

Yabancı forum veya reddit benzeri platformlarda durumunu yazıyor. Türkiyeye para transferinin zor olacak olmasından dolayı bitcoin cüzdanına bağış istiyor.

Oradan çok kolay topluyor ve kendi hesabına aktarıyor.

Bu iş bu kadar basit mi ya?

 
sanal dilencilik işte. gündelik hayatta oyuncak bebek alır kucağına sarıp, bebeğim hasta der. internette de benzerleri. hiç üzülmüyorum ya, salaklar versin para banane. burada da bir kullanıcı kedi ameliyat ettirmek için burada para toplamış sonra ortadan kaybolmuştu.


  • anais  (13.08.21 16:09:00) 
oyle anlattigin zaman kolay.

ama bir grup insani sana para gondermeye ikna etmek aslinda o kadar kolay degil. dogru gruba dogru zamanda dogru hikayeyi satman ve biraz da sansli olman gerekiyor. denemesi bedava, git yabanci bir foruma, reddite, insanlari sana para yollamaya ikna etmeye calis bakalim oluyor mu.
  • robokot  (13.08.21 18:20:11) 
"Bu iş bu kadar basit mi ya?"

basit oldugunu kim soyledi ki? bu hikayenin gercek oldugunu varsayarsak muhtemlen adam halini cok duzgun izah etmis ve bagis yapabilecegi yerlere yazmis, yani dogru kitleyi bulmus. Basit bir sey yok.
  • hot potato  (13.08.21 19:08:24) 
Yanlış anladınız. Yurtdışından para sokuyor bir şekilde. Devlet de normalde çok takip eder bu işleri. Nasıl başına bişe gelmemiş onu merak ettim.


  • goklerdengelenkarar  (13.08.21 20:02:42) 
devlet icin paranin nereden (yurtdisi vs.) gelmesi degil gelmesi (zenginlesme) daha onemli. bitcoin ile bile alsan o bitcoini satip bir sekilde ya nakit olarak ya da hesabina aktarman gerekiyor. devletin ilgilendigi surec orada basliyor ve herkes icin ayni zaten. bir gun iskillenir ve "bu para hayirdir?" derse devlet o zaman aciklamak durumunda kalir. yasal olarak bagis toplayabilmek icin alinmasi gereken izinler ve uyulmasi gereken kurallar var sonucta. ha ama bu kisi birinin dikkatini ceker mi, cekerse devlet pesine duser mi sorusunun cevabi "belki" - kisi bunu yasa disi yollarla yapiyorsa aldigi bir risk olarak saymamiz gerekir.


  • robokot  (14.08.21 06:52:36 ~ 07:23:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.