[]

Biontech - aşırı alerji

Selam. 3 gün önce biontech ilk dozunu oldum. Nisanda covid geçirmiştim.
Aşıdan bir gün sonra kabartılar ve kaşıntı oldu. Acilde avil ve dekort yapınca geçti. Dün sakindi. Bu sabah resimlerdeki gibi gözum şiş boynum kırmızı uyandım.

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

2 saat önce avil vurdular acilde. Geçmezse cildiyeye gidin dendi. Bilindik bir alerjim yok. Şu an ne yapacagımı bilmiyorum cildiye randevuları da dolu. Aşıdan sonra alerji yaşayan var mı. Önerilerinize ihtiyacım var :(

 
bunun cildiye ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Aşı olduğun hastaneye tekrar gidip durumu anlatabilirsin. Oradan yönlendirmeleri daha doğru olur.

Bana da daha önce buscopan iğnesi alerji yapmıştı, çift görme ve odak problemi yaşamıştım 1 saat sonrasında, beni de göze yönlendirmişlerdi. O sırada iğneyi yapan doktor gelip beni başka bir hastaneye sevk etmişti.
  • zimbirik  (13.08.21 14:34:37) 
Çevremde aşı sonrası böyle bir yan etki duymadım. Çok üzüldüm, geçmiş olsun :(

Üniversite hastanesine gitseniz daha iyi olur. İstanbul'daysanız İstanbul Üni. Tıp aciline gidin. Bu durumda acilden giriş yapmanız gerekir. Hatta sağlık bakanlığının twitter hesabı var, oraya da yazabilirsiniz. Sizi acilden "cildiyeye gidin" diye göndermek yerine kendilerinin yönlendirilmesi gerekirdi. Acilden yönlendirme yapıldığında randevu sırası beklenilmiyor. Yani cilt doktoru görse bile sizi şuan sadece cilt doktorunun görmesi yetmez. Şuan her cildiyeci bu tip yan etki sonrası hastalara bakmıyor.
Birde bu şekilde avil ve dekortun sürekli kullanılması doğru değil, sizin durumunuz aşı sonrası gerçekleşmiş. Bu yan etkinin resmi olarak kayıt altına alınması gerekiyordu.
  • GoodMorningTeacher  (13.08.21 15:00:14) 
bu tür kabartılar aşının yan etkilerinden biri. doktorlarla görüşmeden önce 2. aşıyı olmayın sakın. bir de alerji testi yaptırın. muhtemelen bilmediğiniz birşeye alerjiniz var. geçmiş olsun.


  • false pretension  (13.08.21 15:51:19) 
bol bol su iç hocam. su antihistaminiktir. doktor değilim.


  • ya ben lan neyse  (13.08.21 17:19:04) 
Bununla ilgili bir yazı okumuştum Ekşi'de. Acilde yapılmış ilaçlardan birine de alerjiniz olabilir. Doktor değilim. Üniversite hastanesi acili +1


  • dissendium  (13.08.21 17:25:05) 
yok hocam, alerji önce oldu sonra acile gittim.


  • lenin benim amcam olur  (13.08.21 22:13:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.