[]

Kapı titreşimi

Evdeki bir kapı açılıp kapatılınca odamın kapısı titriyor. Hava yüzünden olduğunu düşünüyorum. Bu durum nasıl çözülebilir? Kapının titremesi nasıl engellenebilir?




 
kenarlarına yapışkanlı sünger gibi bir şey yapıştırılarak kapının boşluksuz kalması sağlanabilir belki.


  • blatta hiberna  (13.08.21 13:45:17) 
Kapının kilit karşılığını yeniden ayarlayarak boşluksuz kapanmasını sağlamak lazım.

Eski bir kapıysa contasızdır, yapışkanlı conta alıp kasaya dönüp, kapının ayarını bu contaya göre tekrar yapmak lazım.

Çünkü yeteri boşluk yoksa kapı kapanmakta zorluk çeker conta montajından sonra. Basit iş aslında, kilit karşılığı tarafından bir foto koy cinsine bakalım.
  • John Bloor  (13.08.21 14:15:54) 
@John Bloor, evdeki tüm kapılar yeni. 5 yıl bile olmadı. Uygun bir zamanda atacağım fotoğraf. Teşekkür ederim. Kapı ayarından anlamam büyük ihtimalle.


  • dissendium  (13.08.21 14:33:48) 
5 yıllık kapıysa kesin contalı/fitilli kasadır. Kilit karşılığını ayarlicaz 3 tane vidası var. Baya basit iş, evde şarjlı vidalama var mı?


  • John Bloor  (13.08.21 16:16:17) 
Fotoğraflar

www.hizliresim.com

www.hizliresim.com

@John Bloor, şarjlı yok, tornavida var. Conta, fitil falan hiç bilmiyorum. Fotoğraflardaki gibi.
  • dissendium  (13.08.21 16:37:18) 
1milyoncularda çift taraflı bant gibi ama esnek körüklü kapı fitilleri satılıyor kapı kapandığı zaman boşluk yapmasın tam otursun diye onlardan alırsan olur

aynı şekilde kapı süngerleri de var yapı market, nalbur veya 1milyoncularda onlardan alsan da olur.
  • killerbee  (13.08.21 17:49:05) 
John bloorun yontemi fis cikti sanki. Gorselden sonra yorumunu merak ettim. Olur mu gercekten? Sagda solda karsiligini ayarlayacak alan yok. Hem de yeterince uzaklastirmqzsan vidaların girdigi delik genisleyecek ve daha buyuk sorun olacak. Ama genede ayni mantikla biseyler yapilabilir.


  • Kirmizibavul  (13.08.21 22:47:52) 
Kasada conta var zaten, diğer yapıştırmalı önerilere gerek yok. Belli ki kapı ayarsız, karşılığın vidaları sökülüp biraz daha contalara yaklaştırmak gerekli, bu sayede kapı kasaya/contaya daha iyi baskı yapacak ve sıkı kapanacak, sallanmayacak.

Üst dile yuva açmamak da ayrı yavşaklık, bazı ustalar yapıyor bunu.

Bu arada karşılığı da ters takmış zaten.
  • John Bloor  (14.08.21 10:57:16 ~ 11:01:06) 
@John Bloor, ters takmış dediğiniz şey kilit yuvası çıkıntısının ters tarafa gelmiş olması mı? Söküp diğer tarafa çevirince contaya mı yaklaştırmak lazım? Öyle yaparsam @Kirmizibavul'un dediği gibi yeterince uzaklaştırmak gerekecek. Yeterli olur mu? Başka bir yöntem bulunamaz mı? Ben üst dil yuvasını sormuştum yapılırken ama o kadar yer dilin takılması için yeterli dedi. O konuda sorun olmuyor çok.

@sevilen progressive türkücü, onda sorun olmuyor çok.
  • dissendium  (14.08.21 15:08:06) 
Aynen öyle, ters çevirip doğru takılacak. Ve de biraz fitile doğru geri gitmeli ki kapı sıkı kapansın.

Dil yuvasını açmamak olmaz, şu an demirin et kalınlığı ile dil tutuluyor ama zamanla o demir aşınıp yuvarlanacak, dili tutamayıp bırakacak. Bir maket bıçağı ile bile yavaşça yuva açılır ileride lazım olunca.

Yalnız şarjlı ya da elektrikli vidalama olmadan elle pek olacak iş değil.
  • John Bloor  (14.08.21 15:56:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.