[]

Askere alırlar mı beni yanık iziyle? Capsli

Sağlık yeteneği yönetmeliğinde ameliyatla düzeltilemeyecek, görselliği bozan yanık izleri diyor.


Hareketimi nispeten kısıtlıyor ama kolu kullanabiliyorum. Fazla gerilip canımı acıtıyor tam açınca. Askere gitmek istiyorum. Alırlar mı bu izle? Bilgisi olan var mı?

Görğntü fotoda göründüğünden daha kompleks.

 
Hayatımı mahvetti bu yanık izi. Çocukken dalga geçildi. Büyüdüm sahip olmak istediğim mesleklere mani oldu. Şimdi de askere gidip gidemeyeceğim muamması yüzünden hayatımın seyrini bozdu.


  • goklerdengelenkarar  (12.08.21 21:57:53) 
Gitmek istiyorsan alirlar, hatta muayeneye benim gibi montla girersen doktor da gevsekse haberleri bile olmaz.

Sen ozellikle gostermedikce kimse takmaz bunu.
  • divit  (12.08.21 22:47:44) 
@divit, peki görürlerse? Ya da gitmek istemeseydim?


  • goklerdengelenkarar  (12.08.21 22:54:28) 
askerde sen sikayet etmedikce kafan yerinde olmasin yine alirlar. Kimse senin icin o isin pesine dusmez. Gozum bozuk demedikce gozune bakilmaz.
Eskiden boyleydi, en azindan ben gittigimde.

Sen doktora gidip bende bu var dersen o zaman incelemeler muayeneler baslar.
Sonucunda ne olur bilmem, bence cok bir olayi yokmus izin. Sonucta gorunen yerde degil hareketini de kisitlamiyor dedigine gore.
  • divit  (12.08.21 23:18:13) 
@divit

abi eskiden asker muayenesinde dona kadar soyuyorlardı. Artık soymuyorlar mı?
  • eazy  (12.08.21 23:20:30) 
@eazy, benim muayene doktorun "bişeyin var mı", benim de "yok" demem şeklinde oldu.

O yüzden gitmek istersen gidersin +1

Hocam bu ne ki kimler kimler gidiyor. Ama ne bileyim selam verirken tam yapamazsan fırçayı da yersin muhtemelen.
  • plutongezegendegilmi  (12.08.21 23:33:32) 
@eazy artık soyma yok.

@goklerdengelenkarar siz söylemezseniz kimse bilmez bile. doktor 3-5 soru sorup geçiyor.
  • trajikomix  (13.08.21 00:16:02) 
@divit, direkt görünen yerde. Subay ve polis yapmadılar bu yüzden.


  • goklerdengelenkarar  (13.08.21 00:16:53) 
Şimdi şöyle bir olay var. Askere gideceğin zaman E-Devlet'ten sağlık durumunu belirten bir form dolduruyorsun. Bu durumu orada belirtmen gerekir. Eğer belirtmezsen eksik ya da yanlış beyanda bulunmuş olursun. Bunun da cezası varmış tespit edilirse. Bu nedenle belirtmeni tavsiye ederim.

Daha sonra aile hekimi durumunu görünce seni hastaneye sevk edecek. İlgili alandaki uzman doktor uygun bulursa gidebilirsin. Yani burada olay uzman doktora gitmek istediğini söylemende. Ona bağlı bir şey.

Bundan bağımsız olarak herkesin zorunlu görev olarak yaptığı askerlikte bu tip bir durum sorun oluşturmaz. Çünkü görselliği ilgilendiren bir durum yok askerde.
  • dissendium  (13.08.21 00:56:08) 
@dissendium askerlikte gorsellikle ilgili durumlar var, sirf gorsel sebeplerle muafiyet saglayan rahatsizliklar var. kisaca kagit uzerinde rahatsizligin muafiyet hakki veriyorsa alirsin. mesela sackiranin butun vucuda yayilan turunun (vucuttaki butun sac ve killarin dokulmesi) muafiyet verdigini 2. elden biliyorum. arkadasim sporcu, uzun, kasli dalyan gibi delikanli. vucudunda herhangi bir kil / sac cikmadigi icin ve talep ettigi icin askerden direk muaf oldu. neden? mevzuat oyle. bu hastalik askerlikten muafiyet veriyor. bunun gibi baska rahatsizliklar da var sadece kozmetik etkisi olmasina ragmen muafiyet veren.

ama sey konusunda haklisin, aile hekimi bakar ve "askerlige elverislidir" diye basar. sen ozel olarak sevkini isteyeceksin, bende bu var ve bu sebeple muhaf olmak istiyorum diyeceksin. surec oyle ilerler.
  • robokot  (13.08.21 01:48:08 ~ 02:40:49) 
Silah tutmana engel olmuyorsa alırlar diye tahmin ediyorum. Benzer bir durumda olan arkadaşıma (el bileğini tam çeviremiyordu) askerliğe elverişsiz raporu verdiler.

Saklamanı tavsiye etmem, muayenede saklasan bile acemiliğe gittiğinde soyunup aşı olacaksın, hatta acemilikte komando muayenesine gitme ihtimalin de var, illaki birinin dikkatini çeker.
  • lappuntamento  (13.08.21 02:27:00 ~ 02:34:58) 
@goklerdengelenkarar

Subay ve polis yapmamalari normal, orada bin tane muayene oluyorsun. Cok alakasiz seylerden de eliyorlar.
Iz konusu ayirt edici ozellik oldugu icin eliyorlar.
Herkesin ayni olmasi lazim. Bu yuzden kellik de sevmezler ustte ornegi verilmis.

Askere gidenlere sor, sismani kalp sorunu olani vs.. geliyor. Belirtmediyse pesine dusmezler.
Bizde sivilde ayagini kirip bunu gizleyen cocuk vardi, 1 ay sonra agriya dayanamadi itiraf etti gonderildi.

Soylemese zaten ustalikta spor da yoktu idare eder bitirirdi.

Neyse iste en temel olay senin gitmek isteyip istememen.
  • divit  (13.08.21 11:40:37) 
Belirttiğiniz madde Hastalık ve Arızalar Listesinde Madde 25'te bulunuyor.
Madde 25 D-2. Ameliyatla düzeltilmesi tam olmayan görünümü bozan, gıda alma, konuşma ve çiğneme ile el ayak fonksiyonlarını güçleştiren her türlü doğumsal anomaliler, posttravmatik deformiteler ve yanık sekelleri.

D kodu olduğu için "Askerliğe elverişli değildir" raporu verilebilir. Ama tabi burada durum kurullara ve biraz da sizin isteğinize bağlı. Bunun için sizin ilk muayenenizde bunu belirtmeniz ve sevk istemeniz gerekiyor.
  • yeninesiltupcu  (13.08.21 12:50:39) 
@robokot, adam askerlik yapmak istiyor. Orası kaçmış sanırım. Aile hekimi onaylarsa (ki onaylamaz, mutlaka sevk eder) zaten sorun kalmıyor, askere gidebiliyor. Görsellikle ilgili dediğin durumlar muafiyet sağlıyor olabilir. Benim dediğim görsellik askerde dikkat çekmeyecek düzeyde olan şeyler.


  • dissendium  (13.08.21 13:33:55) 
Güzel cevaplar için herkese çok teşekkür ediyorum.

Anlaşışan o ki ben istemezsem girmeyeceğim gibi bir duruödayım. 25. Maddeyi okumuştum. O maddeye göre ben istemezsem almazlar gibi duruyor.
  • goklerdengelenkarar  (13.08.21 14:11:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.