[]

Sağlık bakanı doğru mu söylüyor?

En yüksek koruma 3 doz Çin aşısı olanlardaymış.

3. Dozu olmayı düşünüyorum ama alman olurum diyordum. (ilk iki Çin)

Ne yapmalı?

 
Bakanı bilmem ama bütün Batı ülkeleri Biontech oldu.


  • howfaristhesky  (12.08.21 21:00:47) 
Bakanı bilmem, aşıların koruyuculuğundan da anlamam ama Sinovac karşıtlığının temel sebebinin Çin karşıtlığı olduğunu bilirim. Doğu-Batı bloğu olayı.


  • epitaf  (12.08.21 21:11:35) 
@epitaf cin karsitligi irkci veya ideolokik bir karsitlik degil. regulasyonlarin gevsek, yolsuzlugun yaygin, devlet baskisinin halk ve bilim adamlarina karsi kuvvetli oldugu bir ulkenin asisina guvenmemek dogal. turk'um, turk karsiti degilim ama ayni sebeplerden turk asisina da guvenmem ornegin.

koca dunyada kullanan 3-5 ulke oldugundan bu isi gerekli transparanlikla yapacak ulkeler bu asiyi yeterince inceleyemediler. o yuzden cin'in (devletin) resmi sozune guvenmek zorunda kaliniyor. bu da herkese uymuyor. kuru bir "cin karsitligi" degil yani mesele.
  • robokot  (12.08.21 21:26:41) 
Kesin Biontech tedariginde sorun cikmistir, Sinovac ellerinde kalmsitir. Cunku Biontech tum verilerini halka acarken Sinovacin aksine tum verilerini gizli tutmasi ve sonrasi boyle bi aciklamanin yapilmasi kadar sacma bisi duymadim :)


  • e mice  (12.08.21 21:27:26) 
Iki doz sinova. Oldum. Ucuncu doz olursa yine sinovac olurum. Diger asida yan etki yasamak istemiyorum. Bakanin dedigi dogru olmasa bile illa ki koruyordur bu bile yeterli. Sonucta grip asisi tetanoz asisi vs oldugumuzda su kadar koruyucuymus diye hic kendimize sorduk mu? Hayir


  • exlibris  (12.08.21 21:28:27) 
Literature Fahrettin sabiti kavramını ekleyen kişinin sözlerini her zaman kuşkuyla değerlendirmek gerek. O yüzden tavsiyem sadece bakanin sözlerine göre hareket etmemen şeklinde olur.


  • j r r tolkien hayrani  (12.08.21 22:02:20) 
bir youtube kanalında (muhalif haber kanallarından birisi hatırlayamadım)

sinovac firması üçüncü doz aşı olacaklara biontech öneriyor çünkü sinovac geleneksel aşı, biontech mrna falan diye bişey denmişti.

ingilizce aranırsa bir sonuca ulaşılır sanırım.
  • killerbee  (12.08.21 22:25:47) 
3 doz sinovac olanların çoğu yaşlı, emekli vs Zaten evden çıkmıyor bu grup. Babanem 3. aşısını olmadan önce de hastalanmadı. Çünkü hastalanma ihtimali olan hiç bir şeyi zaten yapmıyor.

Yapanlar da zaten hali hazırda müthiş sağlıklı olmadığı için çok dikkatli yapıyor.

Orta yaşlıların baya kısmı ve gençler ise (çoğu biontech olmak durumunda kaldı o dönem sinovac bittiği için ve bionteche erişim daha kolay olduğu için) fıldır fıldır dışarıda, işe gidiyor, tatile gidiyor vs. Karşılaştıkları viral yük çok daha fazla. Bu nedenle bi kısmının pozitif olması doğal bence

3 doz sinovac olanlar ile 3 doz bintech olanlar aynı viral yüke maruz kaldığı durumda bence biontech ezip geçiyordur. çünkü 2 doz snovac ile 2 doz biontech arasında görmezden gelinmeyecek kadar antikor farkı oluşuyordu biontech lehine.. Bu ibrenin 3. dozda tersine dönmesi çok mantıklı gelmiyor bana.
  • zimbirik  (13.08.21 08:15:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.