[]

son aylarda gercekten bir afgan, paki, suriyeli, hintli yigilmasi var mi?

1.5 ay once yurtdisina geldim. o zamanlar epey multecimiz vardi heryerde ama bu kadar olay olmuyordu; ama simdi sosyal medyayi takip ettigim kadariyla insanlar epey tepki gosteriyor.

sagda solda gordugunuz gocmen kacis/giris vide ve resimlerinin haricinde, siz cevrenizde son 1 ayda boyle olaganustu bir artis gozlemlediniz mi yoksa sosyal medya gazlamasi, artniyetli bir oyunun parcasi mi bu gundem?


 
düzenli olarak ist. yeşilköy sahiline giderim. artış bariz.


  • lazpalle  (12.08.21 17:04:53) 
Eşimin ailesi sultangazi'de oturuyor, benim ailem gop küçükköy'de (istanbul). Geçen hafta gittik, net gözle görülür bir sakallı erkek çete kalabalığı vardı. Boş gezen erkek güruhları dolu bu bahsettiğim ilçeler.


  • roket adam  (12.08.21 17:09:38) 
Caddesbostan Sahil'de de haftasonu sabahları 5-6 gibi bir kalabalık oluyor, geçen senelerde de olurdu ama arttı.


  •   (12.08.21 17:34:08) 
Evet son dönemde gözle görülür Bi artış var. Parklar aftan erkeklerle dolu. Sonumuz hayrolsun valla, çok endişeliyim


  • euteamo  (12.08.21 18:01:18) 
Var ama sosyal medyadaki gibi değil
Bazı bot hesaplarla ülkenin bunlarla dolup taştığını ve çeşitli olayları bit çok haber kaynağından sunarak tam kargaşa oluşturmak ve kamuyu manipüle etmek söz konusu. Ülke gündemini ise sanki neredeyse siyasi taraflar veya ülkeyi doğrudan ilgilendiren meseleler değil de tweeterdaki bot hesaplar belirleyecek.

Oysa "tamamen ve ailesiyle giden" suriyeliler de var. Bunlar biliniyor.
Çeşitli hesaplar takip edildiğinde zaten kamuoyunu art niyet içersinde yönlendirmeye çalıştıkları açıkça görülüyor. Bunlara göre Türkiye tamamen yanmış bitmiş.
Evet her şey 4/4lük değil ama dışarıdan ise Türkiye çok farklı ve güçlü görülüyor.
  • Erva  (12.08.21 19:35:03 ~ 19:37:17) 
Otobüslerle adamların geldiği ve ortalığı yakıp yıkanların onlar olduğunu, Ankara Altındağ Önder Mahallesi'ndeki o olaylarda mahallelinin hiçbir dahlinin olmadığını, halkın evden çıkmadığını, o saldırıları hemen olaylardan önce oraya getirilen kalabalıkların yaptığını iddia edenler de var. Gerçek mi bilmiyorum ama eğer gerçekse ve biz evimizde otururken elin kaçağı gelip suriyelinin kurduğu düzene saldırır, suç da üstümüze kalırsa ben bilenirim şahsen.


  • 1bir1bir1  (12.08.21 19:53:08) 
Ülkeye eskiden de mülteci gelirdi, Afganlar daha önce de gelmişti, hatta o zamanlar gelenler üçüncü nesil olmuştur burda artık ama mülteci kampı diye bişey vardı. Nispeten kontrollü dağılım yapılıyordu. Şu anki durum garip ötesi. Suriyeliler konusu da kontrolsüzdü ama şimdiki acayip geliyor.
Soruya tam cevap olmadı, dışarı pek çıkmadığım için ama çıktığım zamanda mutlaka ve mutlaka bir kaç mülteciyle karşılaşıyorum. Yer bölge farketmiyor

  • epitaf  (12.08.21 21:38:08) 
Tabi ki artniyetli karşim amariganın oyunları bunlar hep


  • dadasalon  (13.08.21 07:13:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.