[]

Ön amortisörler ve takozlar

Merhaba, sanayide aracımın ön amortisörlerinin ve takozlarının patlak olduğunu söylediler. Sıfır malzeme alırsam çok fazla ücret çıkıyor. Yan sanayi ya da çıkma demilen ürünü alırsam daha uygun oluyor. Araçlardan pek anlamadığım için soruyorum. Ön amortisörü yan sanayi almak sıkıntı yaratır mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Herkese iyi günler dilerim.




 
Fark ne kadar bilmiyorum ama amortisör önemli bir parça, hasarsız olması ve hatasız monte edilmesi lazım. Aksi halde başınıza daha büyük sorunlar açma potansiyeli var. Ben olsam orijinal sıfır parça alırdım. Ama bütçe el vermiyorsa ve temiz çıkma bulunursa, montajı da düzgün yapılırsa olabilir tabii.


  • orient blue  (12.08.21 17:32:56) 
ille orijinal markayı almanıza gerek yok, ama bilindik, kendini ispatlamış bir ürün almalısınız bence. yan sanayi olarak neyi kast ettiğinizi tam olarak bilmemekle birlikte orijinalinden başka marka ise belki kabul edilebilir. bence çıkma sadece kısa süreliğine bir çözüm olabilir, en kısa sürede iyisiyle değiştirilmek üzere idareten.


  • gkhncnzdgn  (12.08.21 17:45:39) 
ön amortisörler güvenlik için önemli o yüzden çıkma işine girmeyin çünkü garantisi yok. aracınızın marka ve modelini belirtirseniz marka konusunda yardımcı olabilirim.


  • false pretension  (12.08.21 17:55:25) 
Monroe gibi kaliteli markalar var komple amortisör, takoz ve yay paket olarak satıyorlar. bunlara bak derim.


  • redskull  (12.08.21 18:00:31 ~ 18:00:43) 
Amortisör olarak orjinalin dışında Monroe ya da yerli Maysan iyidir.


  • arenas  (12.08.21 18:04:52) 
İşi sadece amortisör üretmek olan ve çok büyük üreticilere ürün üreten markalar var, servisten orjinal yerine bilinen markalardan alabilirsiniz +1

Ama benim tavsiyem değişmeye karar vermeden önce bir amortisör tamircisine gidip fikir almaktır, çünkü amortisörler uzman ellerde çok kolay bir şekilde tamir edilebiliyor.

Bir kazaya karışmadıysa keçe değişimi, yağ değişimi ve temizlik ile sıfır ayarında olur kendi amortisörünüz.

Hatta kazaya karışsa bile düzeltiyorlar.

Ama bazı markaların parçaları çok ucuz olduğundan tamir etmekle değişmek birbirine yakın paralara denk gelebiliyor.

Bir modelde amortisör fiyatı 150 tl olabiliyorken bir modelde 650 tl olabiliyor.

Önce sıfır fiyatına, sonra tamir fiyatına bakın. Çıkmaya girmeyin, ya tamir ya sıfır.
  • John Bloor  (13.08.21 10:57:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.