[]

Otoparka giren çıkan belli değil

Merhaba arkadaşlar,

İstanbul'da bir rezidansta ikamet eden bir kiracıyım. Porfesyonel(!) bir site yönetimi güvenliği ekibi vs mevcut. Ancak rezidans burası. Yani ofis olarak da kullanılan yerler mevcut.

Şimdi bizim otoparkta motor kiralayan bir ekip var. Otoparka giren çıkan belli değil. Kiracı olduğum için bina yönetim planı da benimle paylaşılmıyor. Sonuçta otoparkı öyle önüne gelen kullanamaz diye biliyorum. Üstelik bir iki tane değil, en az 50 tane motor var. Gece gündüz sürekli birileri geliyor. Kendi aracımın arkasında şu anda motor çekmişler. Yani otopark düzeni de yok. Geçen de otomatik aynayı kapatmışlar ki aradan motoru geçirebilmek için.

Bu olay bana karadüzen olarak geliyor.

Bunu şikayet edebileceğim bir mercii var mıdır?

Bilgisi olan arkadaşlardan destek rica ederim.

 
Öncellikle allah sabır versin. Bizim de böyle basiretsiz bir site yönetimimiz vardı. Dingonun ahırı gibi giren çıkan belli olmuyordu. Sorarsan kapı girişinde güvenlik var, herkesi kontrol ediyor. Ama otoparka herkes giriyordu, asansörden fıyt yukarı çıkabiliyordu herkes. Herkes birbirinin yerine park ediyordu. Dolu yağacağı zaman site sakinleri yer bulamıyordu kapalı otoparkta.

Nasıl düzeldi derseniz, yönetim gitti. Kiracılar olarak yönetimin bu ve diğer sorumsuzluklarından bıktık diyerek bir örgütlendik. Ev sahiplerimize bir sonraki yönetim kurulunda bu yönetim değişmezse ev değiştirmeyi düşündüğümüzü söyledik. Tabi 3 sene önce böyle emlak piyasası aşırı hızlı değildi, o zaman kiracı çıktığında bizim siteye en erken 5-6 ayda yeni kiracı giriyordu. Bundan korkan ev sahipleri yönetim kurulunu toplantıya çağırdı. Davalık olma pahasına eski yönetim şutlandı.

Yeni yönetim geldi. Kapı kumandalıdan plaka tanıma sistemine geçti. Herkesin yeri belirlendi. Bu yer dışına başkasına veya park yeri olmayan boşluklara park edenlerin araçlarının çekileceği ifade edildi. Baya cevval bir yönetim vardı tek tek daire daire takip ettiler. Bizim medeniyetsiz bir kaç komşuyu da dize getirdiler. Sonuçta otopark daire başına verilmeli. Bir daire kendi hakkından fazlasını işgal edememeli. Aynı şekilde sürekli gir çık durumu güvenlik sorunu olasılığını arttırıyor. Misafir araçların kapalı otoparka girişi yasaklanmalı ki plaka tanıma sistemi tam da bu sorunu çözdü.

Özetle biz ekstra şikayet edecek bir yer bulamadık, ev sahiplerini örgütledik. Fakat günümüzde İstanbul emlak piyasası öyle saçma salak bir haldeki, ev sahibi oh oh iyi çık çık bile diyebilir sizden sonra üzerine %10 koymak için.
  • ManikD  (12.08.21 15:46:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.