[]

Havalı tabancalarla ilgili bilgisi olan?

www.kolayav.com

şöyle veya

www.kolayav.com

şöyle bişey alsam..

tüp nedir ne işe yarar? pahallı olanda çelik mermi diyo diğerinde 6 mm BBs mermi. çelik mermi nasıl diğeri nasıl ?

bunlarla biyerlerde dağda bayırda talim yapsam sakatlık çıkar mı yada yasak mı? yanlışlıkla birine sıksam zarar verir mi tehlikeli mi bu oyuncaklar?

yasal durumu nedir özel izin vs gerekiyor mu?

 
tüpün içindeki sıkıştırılmış gaz ile atış yapıyor.
bbs plastik, diğer mermi çelik işte. daha güçlü çelik olan, daha isabetli olur, rüzgara karşı direnci vs. ayrıca daha delicidir.
talim yapabilirsin ama birine gelirse ciddi şekilde yaralayabilir. canlıya ateş etmemen lazım.
yasal olarak herhangi bir sıkıntı yok alabilirsin. ama sıkıntı şu, birebir silahlara çok benzediği için başına iş açabilirsin. elinde silahı gören birisinde gerçeği vardır çeker vurur gibi.
  • reanarchy  (12.08.21 12:39:55) 
zamanında heveslenip çelik bilye atandan ben de almıştım. o zaman söyledikleri bir yere götürürken faturası yanında olsun çevirmelerde bulunursa sorarlar demişlerdi. bir de bunlar replika olduğu için arkadaşında dediği gibi kavga anında gerçek sanılıp seni çekip vurabilirler. plastik mermi atanlar bildiğim kadarıyla airsoft hobisi için kullanılıyor çok daha düşük güçte. talim yapsan hiç bişey olmaz. aşırı ses çıkarmıyor. güç olarak maden suyu şişesini zor kırıyor ama insana gelirse sıkıntı olur göze felan gelirse direk kör eder zaten yani oyuncak gibi düşünme bu aletleri. özel güvenlik kurslarında maliyetten kaçmak için gerçek silahtan önce bunlarla eğitim verildiğini duymuştum. kaliteli olanları birebir replika zaten boyut ve ağırlık olarak gerçeğinin aynısı. o yüzden tetik talimi yapılır bununla diye tahmin ediyorum


  • genc irisi  (12.08.21 13:17:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.