[]

dövme işine nasıl girilir?

merhaba arkadaşlar. konservatuar resim bölümünden mezun yakın bir arkadaşım var. evde boş boş oturuyor. geçen otururken koluma laps diye dalıp bildiğimiz sulu boya ile iki resim çizdi. ekledim duyuruya, umarım görünüyordur.

hem benim hem de ortak arkadaş çevremizdeki insanların dövme yaptırası var ama hem doğru düzgün bir yer bulma derdi hem de fiyatlar bize engel oluyor. dedik ki, parası neyse verip bir dövme makinası seti alalım, bu kız da bize dövmelerimizi yapsın :D

malum alışveriş sitesinde 1200 ve 2500 liraya satılan komple dövme makinası setleri var. iğnenin ucunun inceliği diye düşündük ama farklı boyutlarda iğneler gönderiyorlarmış. bunlar iş görür mü? daha pahalı olanlar da var elbette, fiyat farkını belirleyen şey nedir?

bir de ilk dövmesini yapan dövmeci ilk dövmeyi nasıl yaptı? ilk kalıcı dövmeyi yapma işi çok mu riskli? resim çizmekten çok mu farklı bir iş bu? bana epey basit gibi geliyor, o yüzden bu işi düşünmeye başladım, yanıldığım noktaları lütfen düzeltin, teşekkürler.

 
Resim yeteneği olanın çok kolay öğrenebileceği bi alan. Sadece tekniği bilmesi gerekir. Sektör eline kalem almamış dövmecilerle dolu. İlk dövmeden önce suni deride çalışma yapmak gerekli özgüveni sağlayacak. Sonrası yetenek işi ve korkacak bir durum yok. Fiyat farkı şöyle bobinli makineler ucuzdur, ama roatry denilen kalem makineler biraz daha pahalı. Lakin ilk başlangıç için çok iyi bir makine almasına gerek yok. İğne de resimdeki fırça gibi. YouTube'de var bakabilirsiniz.


  • olaylar olaylar  (12.08.21 00:57:09) 
Zamanında dövmeci yanında asistan olmaya çalışan bi arkadaş vardı. Asıl dövmeci şey demişti. "İyi resim yapıyorsa iyi dövme de yapabilir. Ama tekniğini geliştirmesi ve güzel dövmeler çıkartması zaman alacaktır. "

sonuçta başka bir aletle resim yapıyor olacak. İğne seçimi, deride uygulanacak teknikler vs zamanla öğreneceği şeyler.

Yani bam diye güzel dövme yapmasını beklemeyin.
  • zimbirik  (12.08.21 09:22:06 ~ 09:22:38) 
ben dövmeci arkadaşımın dükkanına giderken sıkılınca büyük koca kafalı bebekler var ya gözleri falan olan onlardan birini alıp üstüne dövme yapıyordum, suni yerlerde pratik yaparak biraz olayı kavrayabilirsiniz. ama dövme konseptine hakim olmayan birinin tek başına değil de birinin yanında bir şeyler öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü o ince çizgiler detaylar falan dövme iyileşince çok saçma ve anlam ifade etmeyen şekillere girebiliyor, bunlar olmaması için neler yapmalı bilen birinden öğrenmeli. canlı insanda o pandanın mesela hatları, gölgelendirmeleri birbirine karışınca 6 ay sonra suriyeliye dönüşürse aranız bozulmasın.


  • nahtoderfahrung  (12.08.21 11:05:52 ~ 11:06:34) 
suni derilerde kendi üzerinde sizin üzerinizde çalışsın. sonra öğrencikçe toparlar ilk yaptığı kötü dövmeleri :) başlangıç için dediğiniz setler iş görür muhtemelen.

en güzeli iyi bir dövmeci bulup yanına asistan girmesi olur. resim mezunuysa tasarım da yapıyordur. dövmeci olup tasarım yapmayan çok mesela öyle biyere girip tasarım desteği verebilir karşılığında o da dövme tekniklerini öğrenebilir. bir de cleopatra ink bi ara dövmeci yetiştiriyodu..
  • entropik  (12.08.21 13:46:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.