[]

Ayakkabı mı Ortopedik mi?

Sevgili ayakkabı guruları,

Ayakkabılarımın ne hikmetse içindeki topuk kısımları bir kaç giymeden sonra aşınmaya başlayıp zamanla parçalanıyor ve bu son yıllarda aldığım hemen hemen her ayakkabıda (farklı markalar dahil) çok sık olmaya başladı.

Çakma diye tabir edilen ayakkabılardan almam, kilolu bir insan değilim bir ayakkabıyı haftanın her günü giymem, foam taban vs. yumşak tabanlı ürünlerde de aynı sorun oldu.

Şimdi sorum şu; Bu ayakkabılar mı kalitesizleşti, yoksa benim basma ile ilgili bir ortopedik bir sorunum mu var?

 
Ortopedik olma ihtimali çok daha yüksek. Duruşun, yürüyüşün ve ağırlığını vücutta dağıtman ile alakalı diye düşünüyorum. Öte yandan evet ayakkabılar da kalitesizleşti.


  • nawar  (11.08.21 23:32:45) 
Açılın ben ayakkabıcıyım. İçe mi basıyorsunuz?


  • suicides underground  (12.08.21 00:22:51) 
Eşimde de aynı problem var. ortopedik olarak topuklarına daha çok yük biniyor, ayakkabılarda terliklerde bildiğin topuk kısımlarını ezip sonunda parçalıyor. Buna göre tabanlık yaptırarak kullanıyor ayakkabılarını.


  • zimbirik  (12.08.21 09:28:21) 
@suicides underground
Yok içe basmıyorum, ayaklarımda dışarıdan bakınca bir duruş bozukluğu gözükmüyor.

  • catamenia  (12.08.21 10:13:03) 
Yalnızca topuk kısımlarında deformasyon varsa ortopedik sorun olmasa da ayak yapınızdan kynaklı olabilir. Özel tabanlık kullanabilirsiniz ama görmeden bir şey söylemem çok zor.


  • suicides underground  (12.08.21 18:37:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.