[]

Bazı besinlerin birlikte yendiğinde tadının kötü olması

Uzun zamandır bazı besinleri birlikte yiyemiyorum, tadı kötü geliyor. Mesela kahvaltıda yumurta ile birlikte salatalık, domates yiyemiyorum garip bir tat oluşuyor aynı lokmada yiyince. Sırf bu yüzden önce yumurtayı yiyip bitiriyorum, yeni tabak, çatal alıp öyle devam ediyorum kahvaltıya. Pişmiş kırmızı et veya beyaz et ile birlikte de yine domates/salatalıklı salatayı yiyemiyorum, o kötü tadı yine alıyorum. Bunun sebebi nedir? Benzeri şeyi yaşayan var mı?




 
Korona gecirdiniz mi? Ondan kalma olabilir


  • kuehles blondes  (11.08.21 22:12:05) 
@kuehles blondes hayır korona geçirmedim. Birkaç senedir böyle.


  • anthemis nobilis  (11.08.21 22:33:34) 
Sorun salatalikta bence. Yumurta salatalık ya da etle yiyince değişik pis bi koku oluyor.


  • olaylar olaylar  (11.08.21 22:43:50) 
Yumurta ile domates ve salatalık yerken çok rahatsız oluyorum ben de. Uzun zamandır beraber yiyemiyorum hatta.


  • beni sen öldürme  (11.08.21 23:56:01) 
Ben de yumurta ve domatesi beraber yiyemeyenlerdenim. Bu kötü tadı domatesin hafif asidik olması sebebiyle yumurtanın özellikle sarısındaki proteini bozmasına bağlıyorum. Bu reaksiyonla yumurtadaki sülfür, demir gibi şeyler açığa çıkıyor olabilir. Bazısı bu tadı algılamaz veya rahatsız olmaz ama bazıları da bizim gibi begenmeyebiliyor.


  • curukturpkokusu  (12.08.21 00:02:47) 
Demek tek ben degilmisim dedim :)
Ben de cig domates ve salataligi yumurta ile asla yiyemiyorum.
Ama ornegin menemen yerim veya domatesli omlet.
Cig halde olduklarinda mevcut olan, yumurta ile etkilesen ve pisince kaybolan veya yapisi degisen bir sey bence sebebi ama o nedir bilemedim :)
  • la lykia  (12.08.21 11:57:42) 
Annemle yasadığımız en sinir bozucu durumlardan biri. Biz de yiyemiyoruz. Kötü bir tat ortaya çıkıyor.

Buna rağmen dışarda kahvaltıya gittiğimizde yiyebiliyoruz, bu da çok ilginç. Sebebini bilmiyorum ama böyle bir şey var. Ekşide başlığı bile var.

eksisozluk.com
  • ırene adler  (12.08.21 12:01:03) 
Yumurta yemedigim icin bu kombini tüketip yorum yapamam. Ama nadir karsilasilan bir sey degil. Her yiyecek her seyle yenmez. Kimyalari tutmaz. Tanneni belirgin kirmizi sarapla siyah zeytin de korkunctur, metaliktir mesela.

Balik kokusundan cocuklugumdan beri nefret ederim ve kokulari da cok iyi ayirt ederim. Igrenc domatesler yedigimi hatirliyorum, kotu balik-balik hali kokusu üstüne sinmis gibi olan. Bir süre taze domates yememistim Istanbul´da.

Internette, nedeninin ucuz domateslerin gübresine ciftcilerin balık kılçığı ekledigi yazilmis . O domateslerin yanina baligimsi kokusu-aromasi olan yumurta eklenince, belirgin bir rahatsiz edici tat ortaya cikiyor olabilir.
  • buf-e kür  (12.08.21 12:17:32 ~ 12:21:39) 
Domates ve salatalıkla yumurta yiyemeyenlerdenim ben de, bir benzeri de ton balığı ile domates, şu an yanında domates olmasa da ton balığı fikri çok kötü geliyor ama ton balığı ile aram kötü değilken domatesle beraber yiyemezdim. Ben bu sorunu yaşarken değil korona, sarsla mers bile yoktu.


  •   (12.08.21 17:44:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.