[]

Jeep Rubicon'u nasıl bilirsiniz?

iki tane var 400 bin civarına satılık 2009 model 2007 model 200 bin km lerde
2.8 crd motor biraz araştırdım internette sert araba deniyor. uzun yolda ses alıyor deniyor ama niyeti bozdum.
kullanan binen dolanan ne yer ne içer sanayiyle ilişikisi nedir bilen varsa biraz bilgilendirirse sevinirim.


 
Hocam biraz alakasız olacak ama belki işine yarar. 10 gündür 2018 jeep renegade kullanıyorum, 2 bin km yol yaptım. İç kalitesini beğenmedim, konfor anlamında daha alt sınıf araçlar ile aynı ve cidden uzun yolda ses alıyor, multimedya idare eder. Bu paralara başka araçlar bakılabilir kanaatindeyim.


  • giovanne  (11.08.21 19:39:21) 
jeep renegade gerçekten çirkin bir araç ve offroad konusunda da kia sorento ayarında. bu yüzden bu konforsuzluk ve kalitesizlik çekilmez doğru, ama rubicon biraz fantazi araç. ve en azından arazide canınızı sıkmıyor katlanılır diye düşündüm ama kullanıcıdan duymak daha doğru tabi.


  • sipsiyah  (11.08.21 20:02:45) 
Renegade ile bu aracin alakasi yok.

Yurtdisinda 3 sene iki kapi olanina bindik, benzinli v6. 2012 modeldi, sifir aldim 85000km de sattim. Saglam yakar zira arac tekerlekli tugla tasarimina sahip. Bol ruzgar sesi kacari yok. On cam dik oldugu icin tas gelirse catlatir hemen, 2 kere cam degistirdim. On akstan bir yag kacagi disinda problem cikartmadi. %95 sehirde kullandik, arada bir kampa falan gidildiginde araziye girdi.

Sert bir arac, 4x4 sistemi awd gibi puruzsuz islemiyor. Araba elek gibi kapilarin altindan falan hep hava aliyor, yikamaya soktugumuzda tavandan ve kapilarin aralarindan su giriyordu. O yuzden kisin donma diye kaloriferi cok saglamdir, iceriyi hamama dondurur.

Bir hevesti aldik, cogunlukla sehirde oldugum icin bir daha almam. Surekli araziye sokmayacaksan bence mantiksiz bir arac. 12-13 yasinda bir rubicon bence 400bin etmez, buyuk rakam. Ama devamli arazinin icindeyi camura saplanmak istemiyorum diyorsan 2-3 secenekten biri kesinlikle bu olur, arazide bunu takip edebilecek arac sayisi az.
  • cooperr  (11.08.21 20:20:45) 
öncelikle ben jipi şu şekilde kullanıyorum.

ibb.co

Bana sorduğunda rubicon nasıldır diye iyidir al derim.ama gercek su ki bu klasman isterse g serisi olsun sehirli arabası degildir.yol sesi diye bir soru soruyorsan buna bakma,yol seside alır,kendiside serttir,şehir kullanımına ben tavsiye etmem.

Bunun dışında sağlam güzel arabadır mazisi iyi bir araç alırsan uzun seneler guzelce kullanırsın,benim gibi birinden gelen araçsa biraz uğraştırabilir.
  • duptıs  (11.08.21 20:23:55) 
Niyetlendiğin için ekstra şunları ekleyeyim.şu an kullandığım araç 3.0 crd 470.000 km oldu.her 10 k da yağ ve filtre değişiyor.servise bunun için birde vurup kırdıklarım için gidiyorum.bunun dışında uzun süre 2.7 crd kullandım onun içinde aynı şey geçerli.yağ meselesi önemli.araç türk cimrisinden geliyorsa o yağ sürelerine allahın emri dikkat etmemiştir.bu da dizel için sıkıntılı bir iştir.servis geçmişi olan araç bulun.


  • duptıs  (11.08.21 20:33:54) 
bi gün biri ararsa diye arşiv için yazıyorum; gittim baktım birine baya kamyon gibi bir araç, öyle çok sallamıyor ama sürüş pozisyonu çok acaip, ön cam çok basık ve dik pozisyonda sürüyorsun, görüş alanı dar. direksiyon nerdeyse çenende, uzun yolda 120 yi geçtiğin anda araba kayık gibi, doğru gitmek için sürekli direksiyonla oynamak zorundasınız. fren yapınca götü başı ayrı yere gidiyor. yani uzun yolda tam bir eziyet. çok gürültülü motor sesi tavandan gelen rüzgar sesi falan. sadece şehir içi ve offroad için düşünülebilir. diff locklara dikkat etmek lazım benimkisi ön arka çalışmıyordu. fiyatına göre cidden çok daha offroadda yetenekli aynı zamanda yolda konforlu araçlar var (mesela landcruiser) bence tamamen görüntü aracı.


  • sipsiyah  (21.08.21 21:47:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.